Почти сигурно: Без Олимпийски игри и през тази година

от в 04:07 на 22.01.2021
Калоян Соколов

Правителството на Япония е взело решение Олимпийските игри да не се проведат и през 2021-а. Това предава британското издание "Times", според което властите са стигнали до този почти сигурен консенсус по време на частна среща от близките дни.

Сега фокусът на управляващите е върху спечелването на евентуално домакинство за игрите през 2032-а година, която е първата свободна такава за направата на повторен опит за организация, тъй като Париж и Лос Анджелис вече са поели ангажиментите свързани с провеждането на следващите два най-големи междупланетарни спортни форума.

Япония е засегната по-малко от пандемията, отколкото много други напреднали икономики, но неотдавнашният скок на случаите я подтикна да затвори границите си за чуждестранни жители и да обяви извънредно положение в Токио и големите градове.

Около 80% от хората в страната не искат Олимпиадата да се провежда през това лято, показват последните проучвания на общественото мнение, поради опасенията, че напливът от спортисти ще разпространи вируса допълнително.

На този фон правителството търси начин да запази шансовете си да проведе събитието на по-късна дата, само че изгледите за подобно развитие определено не са от най-добрите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Почти сигурно: Без Олимпийски игри и през тази година Калоян Соколов
Теми:  
любопитно | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook