Подарих му мача; чувствам се ограбен: Циципас наруши добрия тон след загубата от Джари в Рим

от в 14:30 на 18.05.2024
Калоян Соколов

Стефанос Циципас изглеждаше като основен фаворит за титлата на Мастърса в Рим, след като почти всички големи фаворити напуснаха надпреварата в италианската столица. Шампионът от Монте Карло обаче пропиля пробив аванс в решителния сет срещу Николас Джари, който осъществи страхотен обрат над световния номер осем и го победи за пети път в общо осем срещи помежду им, за да се класира за своя дебютен Мастърс 1/2-финал.

Изглежда гъркът трудно е приел обстоятелството, че няма да може да прибави още една голяма клей титла към своята колекция и направи недотам коректно изказване след края на срещата, заявявайки как съперникът му е спечелил повече заради неговите собствените грешки, а не толкова заради някаква изключително добра игра.

"Мисля, че му подарих мача и в известен смисъл бях ограбен, защото моето ниво на игра диктуваше събитията на корта през целия мач. Не е лесен ден за мен, тъй като трябваше да спечеля този двубой. Направих много погрешни неща във важните моменти и започнах да се съмнявам в себе си и своите удари, което не ми се е случвало до такава степен преди. Не проявих нужния кураж и умения, за да довърша започнатото и поради това останах на губещата страна" - сподели гъркът в пресконференцията си след мача.

Припомняме ви, че Циципас и друг път е подхождал по подобен начин след загуба, както когато определи Рубльов за играч с малко оръжия, когато допусна поражение от него на финалите в Торино през 2022-ра, а през същия сезон 2-кратният "мейджър" финалист беше "впечатлен" единствено от това колко много е помага мрежата на Дженсън Бруксби при срещата от третия кръг на Мастърса в Индиън Уелс, която беше спечелена от американеца.

Източник: FirstSportz

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Подарих му мача; чувствам се ограбен: Циципас наруши добрия тон след загубата от Джари в Рим Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | рим | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook