"Подарихте ми нещо, което е по-значимо от всеки трофей": Емоционалното изпращане на Рафа Надал в Мадрид (видео)

от в 11:27 на 01.05.2024
Елеонора Александрова

Рафаел Надал определено ще запомни тазгодишното издание на турнира в Мадрид, като една от най-емоционалните надпревари, в които той някога е взимал участие. В едва третото си участие за годината, Матадора стигна до осминафиналната фаза, като по пътя си надделя Дарвин Бланш, Алекс де Минор и Педро Качин. Иржи Лехечка обаче се оказа прекалено висока летва, за легендарният испанец и това се оказа последният мач за Рафа в испанската столица, където спечели 5 от 92-те си титли.

Сбогуването на Надал с местната публика донесе огромна емоция, както за самия него, така и за неговото семейство и феновете на тениса, както. По този повод организаторите почетоха легендарния тенисист с пет банера, всеки от който със снимка на Матадора с титлата в Мадрид в ръка. Думите на Рафа докоснаха още повече думите на почитателите на играта.

"Това беше много специална седмица за мен, както в личен, така и в професионален план. Имах възможността да играя отново на корта. Няколко дни преди турнира в Барселона, не знаех дали ще взема участие отново в официален мач, а сега играх две седмици. Беше незабравимо.

Мога само да кажа "Благодаря!". За мен беше невероятно приключение, което започна, когато бях тийнейджър. Дойдох в Мадрид за първи път през 2003-та година, когато турнирът все още се играеше на закрито. Първият път, когато бях тук на състезателно ниво беше през 2005-та.

Тогава постигнах една от най-вълнуващите победи на финал в кариерата ми. Оттогава подкрепата е безусловна.

Като гледам снимките (на банерите), някои от тях изглеждат сякаш са били преди цяла вечност. Мога само да благодаря на хората, които ме подкрепяха през всичките тези години.

Въпреки че имам още турнири, това е последният ми такъв в Мадрид. Вие ми направихте подарък за последните 21 години, който е по-голям от всяка титла от Големия шлем. Емоцията да играя на родна земя е нещо, което ще остане с мен завинаги. Надявам се, че съм дал добър пример за следващите поколения. Това е най-важното. 

Титлите и спортните моменти са вълнуващи. Спортът дава вълнение. Преживял съм го като фен. От това, което виждам, се надявам и аз да съм създал емоция у вас. 

Това е един от онези дни, които са трудни да преодолея. Но ще трябва. Мисля, че от известно време моето тялото от известно време ми дава знаци, че този ден трябва да дойде.

Бих искал да благодаря на организаторите на турнира, които направиха всичко това възможно. Надпреварата в Мадрид носи невероятна емоция за всички испански играчи и съм сигурен, че следващите поколения ще продължават да се наслаждават на атмосферата тук. Благодаря много на всички, че ми помогнахте да преживея този момент!” - допълни Рафа, който след това напусна корта с усмивка на лицето, но и изпълнен със силно вълнение

Източник: atptour.com


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Подарихте ми нещо, което е по-значимо от всеки трофей": Емоционалното изпращане на Рафа Надал в Мадрид (видео) Елеонора Александрова
Теми:  
рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook