Подгласникът Григор: Последните месеци бяха трудни за мен и направих голяма крачка напред

от в 18:29 на 20.10.2024
Елеонора Александрова

Григор Димитров отстъпи на един от най-големите си конкуренти за място на Финалите в Торино, Томи Пол във финалната на турнира в Стокхолм. Въпреки това, най-добрият ни тенисист може да се гордее със силното си представяне в шведската столица, имайки предвид физическите трудности, през които той премина през последните няколко месеца. Именно за тях, както и за атмосферата в надпреварата говори сънародникът ни в речта си, провела се след финала:

„На първо място съм изключително благодарен, че имам възможността да играя тук, пред вас, вече толкова много години. Тази седмица беше много емоционална за мен, поради различни причини и се радвам, че успях да се представя на такова ниво. Големият победител обаче е Томи, който игра страхотно. Поздравления за теб Томи, както и за твоя екип!

Ще бъда малко по-кратък, защото не искам да ставам досаден, но няма да пропусна възможността да благодаря и на моя отбор. Направихме голяма крачка напред. Последните няколко месеца бяха много трудни за мен, особено от физическа гледна точка. Не бях в състояние да играя тенис на такова ниво, но стъпка по стъпка успях да си върна формата. Имам още няколко седмици да играя преди края на сезона и съм много щастлив, че мога да го направя.

И на последно място, но не и по важност, благодаря на продавачите на топките, както и разбира се на цялата организация на един от любимите ми турнири, които заемат важна роля в кариерата ми. Големи благодарности на всички за всичко!" - завърши Димитров.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Подгласникът Григор: Последните месеци бяха трудни за мен и направих голяма крачка напред Елеонора Александрова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | реч | стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook