"Подготовката няма да е оптимална": Синер постави под съмнение участието си на Ролан Гарос

от в 03:15 на 06.05.2024
Калоян Соколов

Яник Синер постави под съмнение участието си на тазгодишния Ролан Гарос. Световният номер 2 е абсолютен доминант в Тура от началото на 2024-та и определено се считаше за един от големите фаворити за трофея в Париж, но изглежда, че можем изобщо да не видим южнотиролеца по време на втората "мейджър" надпревара през сезона. Това оповести самият шампион от Аустрелиън Оупън, който получи травма в бедрото по време на 1/8-финалния си сблъсък с Карен Хачанов от Мастърса в Мадрид и впоследствие се отказа от по-нататъшно участие в турнира, защото видимо изпитваше сериозен физически дискомфорт.

Това е и причината за оттеглянето на младока от основната схема на домашното му състезание в Рим, а изглежда, че има голям шанс да не видим италианеца да играе и на митичния Ролан Гарос, съдейки по последните крайно негативни новини от неговия лагер:

"Всички мислехме, че не е сериозен проблем. Не искам да казвам точно какво е. Щеше да се наложи да не играя за дълъг период от време, ако не бяхме започнали лечение веднага. Ролан Гарос? Все още трябва да решим някои неща относно Париж. Подготовката няма да бъде оптимална. С екипът ми ще се постараем да пристигна там с възможно най-висок процент шансове да се състезавам.

Ще играя на Ролан Гарос, само ако съм на 100 процента възстановен и няма никакви съмнения около това. Тепърва ще видим. Има някои контузии, които могат да бъдат избегнати, докато това е невъзможно при други. Досега свършихме чудесна работа. През миналата година нямах никакви контузии. Същото се случваше досега и през новия сезон. Догодина трябва да преценим дали да играя в Монте Карло. Няма как да си перфектен във физическо отношение на моята възраст.

В Мадрид имаше дни, когато усещах болката по-силна и такива, в които се чувствах съвсем нормално, но знаех, че нещо не е наред. Преминаха през ядрено-магнитен резонанс след победата ми срещу Хачанов и веднага видяхме, че има нещо нередно". Подобни наранявание не означват винаги, че не сме си свършили работата. Вярвам, че направихме всичко правилно и нямаше да знам как да постъпя, за да се получат нещата по-добре, ако ме върнете назад във времето" - сподели видимо разтревоженият Синер.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Подготовката няма да е оптимална": Синер постави под съмнение участието си на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | мадрид | ролан гарос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook