Подкрепа от неочаквано място: Кевин Андерън дари пари на журналист, за да осъди Зверев

от в 13:14 на 31.08.2024
Елеонора Александрова

Бившият номер 6 Кевин Андерсън се притече на помощ на американския спортен журналист Бен Ротенберг, дарявайки му 1000 щатски долара.  Припомняме ви, че към момента Зверев съди американеца за клевета,  тъй като американецът проведе серия от интервюта с неговата бивша приятелка Олга Шарипова, която разказваше как е била малтретирана от настоящата четвърта ракета на света.

Германецът обаче напълно отрича това и заведе дело срещу журналиста, в което обаче има сериозно предимство по отношение на своите правни защитници. В резултат на това, Ротенберг стартира онлайн кампания, чрез която да събере 22000 щатски долара, за да успее да си осигури услугите на някои от най-добрите адвокати и така да има по-добър шанс, за да докаже вината на тенисиста.

Повече от 450 дарители са се притекли на помощ на американеца, като двама от тях са най-успешния южноафрикански тенисист за всички времена Кевин Андерсън и съпругата му Келси, които са отделили 1000 долара от сметката си, преверъщайки се в най-големите му дарители Макар и само няколко минути след това, двойката да бе сменила името на дарителя на "анонимен", то новината за техния жест веднага стана ясна, а самият Ротенберг не скри благодарността си към своите съюзници в борбата с топ атлета.

Любопитна подробност, е че Андерсън се е срещал 6 пъти със Зверев, като двукратният "мейджър" финалист от Южнс Африка не е печелил нито един от тези мачове

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Подкрепа от неочаквано място: Кевин Андерън дари пари на журналист, за да осъди Зверев Елеонора Александрова
Теми:  
atp | александър зверев | бен ротенбърг | кевин андерсън | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook