Подобаващ реванш: 50-ият в света разгроми Зверев и си отмъсти за финала в Чънгду

от в 17:22 на 06.10.2023
Калоян Соколов

Александър Зверев изглеждаше намерил своята оптимална форма и напълно заслужено се завърна в топ 10 на света след края на US Open, като вече нямаше и следа от контузията, която го извади за над половин година от спорта. Германецът покачи още повече шансовете си да се класира за финалите на ATP, откривайки китайското си турне със завоюването на титлата в Чънгду.

Зверев изоставаше със сет и пробив срещу Роман Сафиулин във финала на въпросното състезание, но намери път към обрата и така завоюва втората си титла през сезона. Съдбата обаче отново сблъсъка двамата играчи във втория кръг на Мастърса в Шанхай и имахме коренно различен изход на двубоя, тъй като Сафиулин взе реванш по възможно най-категорчния възможен начин, налагайки се над олимпийския шампион с 6:3 6:1 и в следващия етап ще премери сили с една от големите нови звезди на световния тенис, а именно Бен Шелтън.

Световният номер 50 буквално летеше по корта в началните минути на срещата и пласираше уинъри от всяка една възможна позиция, докато фаворитът изглеждаше необичайно тромав в движението си по корта и само можеше да гледа как топката профучава покрай него. Това позволи на руснака да вземе ранен аванс от 3:0 гейма, който поддържаше безпроблемно до края на сета и се приближи до постигането на сензация.

Зверев пък даде сигнали, че е готов да сътвори нов обрат срещу същия съперик, защото взе откриващото си подаване във втората част и веднага след това се сдоби с точка за пробив, но подходи твърде пасивно и постепенно Сафиулин го изхвърли от корта, предизвиквайки грешка от неговата ракета.

Този момент се оказа решителен за изхода на мача, защото оттам насетне Саша изглеждаше като своя бледа сянка и можеше да забележим, че видимо не беше в оптимално физическо състояние, докато непоственият играч правеше два пъти повече завършващи удари, отколкото непредизвикани грешки и в крайна сметка влезе в серия от шест поредни гейма, с което сложи край на участието на подгласника от миналото издание на надпреварата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Подобаващ реванш: 50-ият в света разгроми Зверев и си отмъсти за финала в Чънгду Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | Обзори | роман сафиулин | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook