Подобаващ старт на 2022: Азаренка взе сладък реванш от Бадоса и я елиминира в Аделаида

от в 14:12 на 04.01.2022
Владислав Риждов

По страхотен начин стартира кампанията си Виктория Азаренка. Бившата водачка на ранглистата при дамите постигна сладък успех над Паула Бадоса и взе реванш от испанката за загубата си във финала на Индиън Уелс в края на изминалия сезон - 6:3 6:2 за малко над час игра на централния корт в Аделаида.

Мачът започна позитивно за Бадоса, която първа реализира пробив с агресивна игра от дъното на корта. Азаренка обаче бързо се окопити и моментално възстанови равенството, надделявайки в маратонски сервис гейм на испанката. Последва серия от нови два брейка, които двете си размениха, преди двукратната шампионка от Откритото първенство на Австралия да вземе инициативата на корта. Азаренка значително вдигна нивото си на игра и не остави шансове на световната номер 8, спечелвайки три последователни гейма на сметката си, с които поведе в общия резултат. 

Бившата "мейджър" шампионка продължи да налага доминацията си и през втората част. 27-мата в света нито веднъж не се изправи пред опасността да загуби своето подаване, което в комбинация със солидната й игра от основната линия тотално намали надеждите на 23-годишната испанка за нещо повече в срещата. Азаренка дръпна в резултата с 3:1 след пробив на нула, а до края наказа още веднъж слабо подаване на своята партньорка на двойки, за да се поздрави с крайния успех.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Подобаващ старт на 2022: Азаренка взе сладък реванш от Бадоса и я елиминира в Аделаида Владислав Риждов
Теми:  
wta | wta adelaide | Аделаида | виктория азаренка | обзор | паула бадоса | тенис турнир в аделаида

Коментари





Следвайте ни в Facebook