Подобаващо начало за новия номер едно: Медведев с експресен успех в Индиън Уелс

от в 22:13 на 12.03.2022
Калоян Соколов

Даниил Медведев оглави световната ранглиста преди близо две седмици и сам призна как изпитван известно напрежение от този факт, но същевременно е мотивиран да докаже, че заслужава да бъде лидер класацията на ATP. Днес руснакът изигра дебютния си двубой, откакто е първа ракета на света и по нищо не личеше да се чувства некомфортно в тази роля. Медведев показа тенис на много високо ниво, с което не остави никакви шансове на квалификанта Томаш Махач, надигравайки го с рутинното 6:3 6:2 и така се класира за третия кръг на надпреварата в Индиън Уелс, където ще срещне един измежду Гаел Монфис и Филип Краинович.

Аутсайдерът започна отлично срещата и имаше ранна възможност да отмъкне подаването на своя опонент, само че топ поставеният не трепна и избегна евентуално изоставане. Играта вървеше равностойно до шестия гейм, когато московчанинът проби и впоследствие нямаше никакви трудности да развие преднината си, слагайки точка на спора в откриващия сет.

Втората част предложи още по-доминиращо представяне от страна на водача в схемата, чиито нестандартни изпълнения държаха в тотално неведение Махач и на практика го оставяха безпомощен. Фаворитът осъществи брейк още в самото начало, който скоро след това дублира и нямаше никакви проблеми да доведе сблъсъка до успешен за себе си завършек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Подобаващо начало за новия номер едно: Медведев с експресен успех в Индиън Уелс Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | индиън уелс | Обзори | томаш махач

Коментари





Следвайте ни в Facebook