Подобаващо завръщане: Григор и Бадоса сломиха Тийм и Павлюченкова в невероятно тенис шоу!

от в 17:46 на 20.12.2022
Мартин Петков

World Tennis League е вече в разгара си и след като през вчерашния ден беше дадено началото на демонстративния турнир в Дубай, то още днес настъпи време в игра да видим най-добрия ни тенисист Григор Димитров. Нашето момче за последно излезе на корта в зала "Берси" преди повече от месец, когато преклони глава срещу Карлос Алкарас в осминафиналите на Мастърса в Париж и сложи официален край на сезон 2022. В периода на подготовка за новата състезателна година хасковлията взе решение да участва именно на демо надпреварата в Обединените Арабски Емирства, където обедини сили с Новак Джокович, Арина Сабаленка и Паула Бадоса, оформяйки отбор The Falcons ("Соколите").

Първите съперници на тима с българско участие бяха The Hawks ("Ястребите"), които са в състав Александър Зверев, Елена Рибакина, Доминик Тийм и Анастасия Павлюченкова, която замени в последния възможен момент отказалата се Анет Контавейт, за да може в откриващия двубой за днешния ден в мач на смесени двойки Гришо и Бадоса да срещнат бившия шампион от US Open и златната олимпийска медалистка от Токио. Сблъсъкът далеч не протече без интригуващи ситуации и представляваше същинско тенис шоу, което в крайна сметка беше ознаменувано с успех за "Соколите", които се оказаха по-сигурни в ключовите моменти и се поздравиха с победата след обрат - 5:7 6:3 [10:4], носейки предимство от 13:10 точки за отбора си в схватката.

Българо-испанската двойка потегли далеч по-силно в сблъсъка и още в дебютния гейм на Тийм станахме свидетели на първите точки за пробив, при които обаче световният номер 102 не трепна, за да може минути по-късно в подаването на Гришо нашенецът да повтори това упражнение и паритетът в резултата остана непокътнат. С достигането на финалната фаза от частта напрежението наглед си каза думата и испанката допусна серия от грешки, с която постави началото на поредица от пробиви в двете посоки на мрежата. Бившият шампион от US Open първоначално получи възможност да сложи точка на спора в сета на собствен сервис, ала след двойна грешка пропиля този шанс, но въпреки това впоследствие началният удар на Бадоса ѝ изневери във важните моменти и след лековата неточност на Димитров в идното подаване на Павлюченкова, то още първият сетбол за "Ястребите" беше материализиран.

Във втората част играта на българо-испанското дуо се подобри значително и черешката на тортата дойде, след като бившият номер три пласира неспасяем форхенд по правата, който донесе на "Соколите" пробив аванс. Димитров демонстрира отлична форма на начален удар във всяко от последвалите си заставания на основната линия за сервис и макар при подаването на световната номер 13 съперниците да разполагаха с точка за намаляване на пасива си, то испанката беше безпощадна и затвърди преднината, довела малко по-късно и до изравняване на резултата в отделните сетове.

Решителната трета част представляваше супертайбрек, при който хасковлията се радваше не безупречност във всеки един аспект от играта си, като това несъмнено повлия на статуквото в силите на корта и скоропостижно "Соколите" си осигуриха комфортен аванс от 5:1 точки при първата смяна на полетата. Предимството в игрови план и тоталната доминация, което Димитров и Бадоса наложиха се запази до самия край на срещата, като те отпуснаха едва четири пункта на съперниците си от тима на "Ястребите", преди да затворят двубоя в своя полза.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Подобаващо завръщане: Григор и Бадоса сломиха Тийм и Павлюченкова в невероятно тенис шоу! Мартин Петков
Теми:  
world tennis league | анастасия павлюченкова | бг тенис | григор | григор димитров | димитров | доминик тийм | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook