Походът към дебютна титла продължава: Швьонтек разгроми първата поставена на пътя си в Синсинати

от в 20:43 на 16.08.2024
Елеонора Александрова

Ига Швьонтек е първата четвъртфиналистка в Синсинати при дамите. Световната номер 1 бе доста по-убедителна в 1/8-финалите на надпреварата спрямо първия си мач, когато загуби сет от Варвара Грачева и елиминира първата ракета на Украйна, Марта Костюк, с 6:2 6:2 за 1 час и 11 минути игрово време, а в 1/4-финалите ни предстои да видим повече от интересен сблъсък, тъй като полякинята ще се изправи срещу Жасмин Паолини или Мира Андреева.

Срещата започна чудесно за 15-тата поставена, която реализира пробив в първия сервис гейм на голямата фаворитка. Полякинята обаче веднага отвърна с рибрейк, а следващите минути се превърнаха в същинска наказателна акция от световната номер 1. Швьонтек показваше висококачествен тенис, за сметка на съперничката ѝ, която ставаше все по-пасивна в разиграванията. В резултат на това миналогодишната полуфиналистка в Синсинати загуби само 1 от следващите 7 гейма и поведе в сетовете.

Серията от спечелени геймове продължи и в началото на втората част. При 3:0 Костюк съумя да спечели първия си гейм след пробива в самото начало, ала топ поставената бе прекалено стабилна, за да позволи на съперничката си да сътвори обрат, а в осмия гейм полякинята съумя да удвои преднината си, за да затвърди успеха си над 1/4-финалистката от Аустрелиън Оупън и продължава да преследва дебютната си титла в Синсинати.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Походът към дебютна титла продължава: Швьонтек разгроми първата поставена на пътя си в Синсинати Елеонора Александрова
Теми:  
wta | ига швьонтек | марта костюк | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook