Походът на Тийм в Антверп приключи: Корда ще спори за трофея след близо 3-часова битка!

от в 19:02 на 22.10.2022
Мирела Николова

Доминик Тийм напомни за най-добрите си дни вчера, когато елиминира световния №11 на четвъртфиналите в Антверпен и така се класира за полуфиналната фаза. На крачка от финала обаче австриецът бе спрян от младата надежда на американския тенис Себастиан Корда, който отново впечатли с офанзивния си стил на игра и наложи волята си над бившия №3 след 2 часа и 47 минути на корта и крайното 6:7(4) 6:3 7:6(4). Така той намери място във втори пореден финал, след като през миналата седмица отстъпи на Андрей Рубльов в сблъсъка за титлата в Хихон, а през утрешния ден му предстои да се изправи срещу победителя измежду Ришар Гаске и Феликс Оже-Алиасим.

Още от началните минути на двубоя нивото на игра, демонстрирано от двамата състезатели, бе изключително високо и в по-голямата си част разиграванията завършваха с печеливш удар. Те демонстрираха забележителна стабилност както в размените от основната линия, така и в тези в близост до мрежата, като същевременно поддържаха отлично ниво на сервис, поради което така и не се стигна до нито една възможност за пробив в хода на цялата откриваща част. Развръзката ѝ дойде в тайбрек, където американецът първи взе преднина от 4:2, но след това последваха няколко образцови акции на Тийм, който спечели следващите пет точки и така си подпечата успеха в дебютния сет.

Във втората част началният удар предаде австриеца, чиито плитки сервиси ставаха лесна плячка за 22-годишния Корда. Американецът не пропускаше шанс да придаде ускорение на топката при посрещане и още с ретура да вземе контрол върху разиграването. Благодарение на агресивния си подход световният №36 осъществи три пробива на нула и макар да допусна връщане на единия от тях, той не позволи да изгуби преднината си и скоро общият резултат бе изравнен.

В третия сет Корда продължи да бъде по-агресивният от двамата и уинърите от неговата ракета валяха един след друг. За негово съжаление обаче, в седмия гейм рискът му не се оправда и след две непредизвикани неточности, придружени от двойна грешка, американецът инкасира пробив. Той обаче успя веднага да се мобилизира и осъществи моментален рибрейк, последван от серия безпроблемно спечелени геймове за сервиращите, довела до нов тайбрек. Там началото отново бе по-добро за американеца, който поведе с два минипробива и 3:0, а впоследствие показа, че си е взел поука от първия сет, като не допусна да се стигне до обрат и съвсем скоро можеше да ликува с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Походът на Тийм в Антверп приключи: Корда ще спори за трофея след близо 3-часова битка! Мирела Николова
Теми:  
atp | антверпен | доминик тийм | Обзори | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook