Поява на шампионски наченки: Безупречна Радукану подчини 1/2-финалистка от АО!

от в 22:38 на 11.03.2023
Мирела Николова

Ема Радукану е преследвана от контузии от началото на настоящия сезон и именно физически проблеми бяха причината тя да си вземе близо двумесечна почивка от кортовете. През тази седмица британката се завърна в игра с участие на WTA 1000 надпреварата в Индиън Уелс, където днес постигна втори пореден убедителен успех, за да се класира за третия етап. Тийнейджърката се приближи до най-високото си ниво на игра и сломи съпротивата на световната №21 Магда Линет в последователни сетове за крайното 7:6(3) 6:2, за да си осигури сблъсък срещу Катерина Синякова и Беатрис Хадад Мая за място в осминафиналите.

Шампионката от US Open 2021 се нуждаеше от известно време, за да намери оптималния си ритъм на игра, след като в началните минути от срещата допускаше редица неточности в опита си да бъде агресивна, рискувайки максимално. Тя изостана с пробив и 1:4, но впоследствие успя да стабилизира представянето си и благодарение на отличното насочване на ударите си скоро възвърна паритета за 4:4. В самия край на сета двете тенисистки си размениха по един брейк на нула, поради което развръзката дойде в тайбрек. Там световната №77 бе тази, която контролираше разиграванията, и поемайки инициативата в резултата от самото начало, съумя да запише откриващата част срещу своето име.

Това стечение на обстоятелствата внесе допълнителна доза импулс в действията на представителката на Обединеното кралство, която увеличаваше интензитета в играта си с всяка изминала минута. Същевременно тя се възползваше от колебанията в представянето на Линет, чиито плитки удари ставаха лесна плячка за вдъхновената Радукану, която не пропускаше възможност да ускори топката. Така бившата №10 набързо поведе с 4:1, а втори пробив в осмия гейм сложи окончателен край на спора.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Поява на шампионски наченки: Безупречна Радукану подчини 1/2-финалистка от АО! Мирела Николова
Теми:  
wta | ема радукану | индиън уелс | магда линет | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook