Поканите на Уимбълдън: 4 шампионки от Шлема с "уайлд кард"; Тийм и Халеп отново забравени

от в 11:20 на 20.06.2024
Габриел Илиев

Организаторите на Уимбълдън обявиха тенисистите, които ще получат уайлдкард за предстоящия турнир от Големия шлем. От мъжете бихме могли да отчетем, че и седемте участника, които са получили уайлдкард са от Великобритания, като сред тях са Артур Фери и Лиъм Броуди. При жените, от друга страна, имаме завръщане на големи имена и бивши шампионки от Големия шлем. Това са Анджелик Кербер, Каролин Вожняцки, Ема Радукану и Наоми Осака.

За разлика от Ролан Гарос, където уайлдкард получиха единствено местни представители, то организаторите на Уимбълдън отдават заслуженото уважение на спортисти, които са доказани шампиони.

Въпреки това, бившите шампионка Симона Халеп отново бе игнорирана и ще трябва да заслужи своето участие в основната схема след преминаване на квалификациите, а същото се отнася и за Винъс Уилямс, въпреки че вероятно и двете тенисистки все още са в достатъчно добра физическа форма и надали ще ги видим изобщо в Лондон.

При мъжете, борещите се с контузии Доминик Тийм и Милош Раонич също ще трябва да преминат през пресявките, след като не получиха уайлдкард от организаторите на Уимбълдън. Същото се отнася и за бившия номер 7 и жива легенда Ришар Гаске.

Ето и имената на всички играчи получили уайлд кард за основната схема на Уимбълдън (очаква се да бъдат дадени още две покани на тазседмичните шампиони в Илкли):


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Поканите на Уимбълдън: 4 шампионки от Шлема с "уайлд кард"; Тийм и Халеп отново забравени Габриел Илиев
Теми:  
atp | wta | люжопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook