Пол Анакон: Алкарас до момента играе по-добре от Надал в хода на турнира

от в 19:16 на 19.03.2022
Диана Андреева

Напълно заслужено Карлос Алкарас се класира сред последните четирима на тазгодишния Мастърс турнир в Индиън Уелс. Младокът се представя отлично през последните 10 дни и до момента няма нито един загубен сет на BNP Paribas Open, но през днешния ден предстои да се изправи с фаворита за спечелване на трофея - Рафаел Надал. 

Макар Алкарас да се намира в отлична форма, според Пол Анакон тинейджърът ще бъде изправен пред сериозно изпитание от психологическа гледна точка, защото напрежението в полуфиналния двубой няма да е никак малко. Бившият шампион на двойки от Големия шлем сподели очакванията си за предстоящата среща, а ето какви бяха точните му думи: 

"В момента Алкарас играе по-добре от Надал. Разбира се, Рафа е безспорно един от най-успешните тенисист в историята и също така е непоколебим в решаващите моменти. Само че в случай, че е пасивен в двубоя си срещу Карлос, това няма да завърши по желания за Матадора начин. Вчера Джим Къриър каза, че Алкарас реализира по-често пробиви от Надал, което е доста трудно. 

Алкарас се представя наистина зашеметяващо. Въпросът в предстоящия мач е дали Карлос ще успее да се справи с напрежението, че се изправя срещу своя идол." - завърши Анакон.

Източник: Go Tennis


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пол Анакон: Алкарас до момента играе по-добре от Надал в хода на турнира Диана Андреева
Теми:  
карлос алкарас | надал | пол анакон | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook