Пол Анакон за Алиасим: Очакват го големи успехи

от в 18:19 на 14.02.2022
Диана Андреева

Феликс-Оже Алиасим дълго време бе най-високо ранкираният състезал без нито една титла на ниво ATP, но през вчерашния ден краят на чакането за младия канадец най-после настъпи и той спечели ABN AMRO World Tennis Tournament. Алиасим се превърна в новия шампион на ATP 500 надпреварата в Ротердам, Нидерландия, след като надигра последователно миналогодишния победител Андрей Рубльов и поставения под номер едно Стефанос Циципас. 

Успехът на Феликс не остана незабелязан и световният номер девет получи поздравления от редица тенис анализатори. Титлата на Алиасим бе коментирано и от един от най-уважаваните треньори в АТР Тура - Пол Анакон, който е бивш наставник на Роджър Федерер. В интервю за Tennis Channel Анакон изтъкна най-добрите качества в характера на канадския състезател и му предвеща светло бъдеще: 

"Винаги е удоволствие да наблюдаваш дете като Феликс да направи своя пробив в професинолният тенис." - започна Анакон. "Той е скромен, работлив и упорит, не се отказва, независимо от препятствията по пътя си. Общо осем пъти Алиасим допуска поражение във финалната фаза, което със сигурност е болезнено, но най-после успя да направи тази последна крачка и се радвам за неговия успех.

Впечатлен съм какво високо равнище на игра Феликс демонстрира срещу най-добрите състезатели в Тура. Рубльов например е почти непобедим на турнирите от ниво ATP 500, но Феликс го повали. Циципас пък е един от най-атлетитичните и талантливи играчи, а със сигурност феновете помнят и сърцераздирателната загуба в Австралия от Даниил Медведев. ATP Cup даде нужния тласък на Алиасим в началото на годината и тепърва предстои той да разгърне потенциала си. Очакват го големи успехи." - завърши Анакон.

Източник: Sportskeeda


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пол Анакон за Алиасим: Очакват го големи успехи Диана Андреева
Теми:  
пол анакон | ротердам | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook