Пол Макнами: Алкарас е големият фаворит във финала на Уимбълдън; Джокович не е бил тестван

от в 09:52 на 14.07.2024
Калоян Соколов

Пол Макнами е на мнението, че Карлос Алкарас отново ще надделее над Новак Джокович при втората им поредна битка във финал на Уимбълдън. 4-кратният "мейджър" носител отчита по-добрата моментна физическа форма на испанеца, който според него е минал през далеч по-сериозни изпитания през последните две седмици и му дава отчетливо предимство спрямо 7-кратния шампион в предстоящия сблъсък.

"Предстои ни един невероятен финал между двамата най-добри тенисисти в света. Да, Яник Синер е номер едно в ранглистата, но смятам, че най-високото ниво на Новак и Карлос е все още недостижимо за него. Алкарас е големият фаворит на букмейкърите и бих се съгласил с тях. Все пак той спечели на Ролан Гарос и е в страхотна серия от мачове в Големия шлем, като няма как да отречем, че имаше по-трудна схема спрямо Джокович и излезе победител в редица тежки битки.

Новак пък не е бил истински тестван от началото на турнира, но вдига нивото във всеки един мач и знаем колко силен е в подобни финали. Миналата година бях уверен в неговата победа, имайки предвид всички негови успехи на Уимбълдън и тогавашната му форма, но Алкарас успя да го победи. Сега смятам, че Карлос е още по-силен оттогава, докато Джокович все пак премина съвсем наскоро през операция и определено все още не е достигнал своето оптимално равнище, което ме кара да считам Алкарас за големия фаворит в двубоя" - коментира бившият номер едно на двойки и някогашен турнирен директор на Sofia Open.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пол Макнами: Алкарас е големият фаворит във финала на Уимбълдън; Джокович не е бил тестван Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | новак джокович | пол макнами | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook