Пол преди финала: ATP финалите не са цел за мен; Григор е мой конкурент по пътя към топ 10

от в 09:33 на 20.10.2024
Калоян Соколов

Томи Пол и Григор Димитров ще излязат този следобед, за да определят шампиона в Стокхолм, като един изежду тях ще завоюва своята втора титла в шведската столица. Освен това срещата е с ключово значение за класиране на ATP финалите в Торино, като победителят ще запази позиции в топ 10 на годишната ранглиста, но изглежда това не е особено важно за американеца, съдейки по последното му дадено интервю пред шведските медии:

"Финалите в Торино не са цел за мен към момента. Голямото ми желание преди сезона беше да дебютирам в топ 10 и сега съм на само 3 места от това, но те са най-трудните за изкачване. Опитвам се през тази седмица да давам абсолютно всичко от себе си и ще се опитам да заглася тази нагласа до края на сезона. Остават само няколко седмици, умората е налице, но се опитвам да се събера и да направя една финална силна серия от турнири.

Надявам се да успея да постигна това, а финалите на ATP може да са един много приятен, защото би онзачавало, че съм се представител, ако все пак завърша сезона в топ 10 и така може да изпъля и втората цел, докато преследвам основната ми такава. Григор играе страхотен тенис от началото на сезона и е мой конкурент по пътя ми към първите десет, така че мачът ще бъде наистина важен и знам, че ще трябва да покажа най-доброто си ниво, за да имам шанс срещу него.

Източник: Spilxperten

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пол преди финала: ATP финалите не са цел за мен; Григор е мой конкурент по пътя към топ 10 Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | стокхолм | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook