Пол взе реванш от Корда и е на финал в Куинс; отстранилият Григор играч обърна своя глезен

от в 19:02 на 22.06.2024
Елеонора Александрова

Томи Пол прави една от най-силните седмици в кариерата си. Световният номер 13 се класира за своя дебютен финал на трева, надделявайки един от тенисистите, намиращи се в най-добра форма на зелени кортове, Себастиан Корда, с 6:4 7:6(1) за 1 час и 39 минути игрово време. Така пол взе реванш за поражението, което допусна от своя сънародник в Хертогенбош и отстрани екзекутора на Григор Димитров в турнира. 23-тият в света обаче обърна своя глезен в началото на втората част, което даде горчив привкус на представянето му в срещата и тепърва ще видим дали ше се възстанови за Уимбълдън.

Срещата започна ударно за първата ракета на САЩ, който реализира ранен пробив, докато Корда изглеждаше неубедителен, поради което допускаше множество неточности. Въпреки развитието на мача, финалистът от Хертогенбош показа класата си върху тренвната настилка и изравни резултата в геймовете при 4:4. След това обаче представителят на топ 15 напомни на себе си от началото на сета и бе безкомпромисен, а номер 23 обърна глезена си именно при 5:4 (30:0), поради което си взе медицинско прекъсване, а след това Пол се възползва от слабостта на опонента си и поведе с 6:4.

Злощастният инцидент в края на първата част се отрази негативно върху играта на Корда, който бе бледа сянка на себе си в първите минути. По-високо ранкираният тенисист продължаваше да надгражда в представянето си и да бъде по-добрият тенисист на корта, макар и да водеше само с един пробив (реализиран в първия сервис гейм на финалиста от Хертогенбош).

С течение на времето обаче болката при Корда сякаш започваше да отшумява, а с това дойде и обратът му в сета при 5:3. В този момент играта на Пол започваше да се разпада, а това позволи на по-ниско ранкирания тенисист да спечели 3 от следващите 4 гейма. Така се стигна до тайбрек. В този момент 13-тият в света показа, че не е готов да претърпи обрат и губейки едва една точка в хода на целия дълъг гейм, ще се бори за титлата в Куинс срещу Лоренцо Музети.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пол взе реванш от Корда и е на финал в Куинс; отстранилият Григор играч обърна своя глезен Елеонора Александрова
Теми:  
atp | куинс | Обзори | себастиан корда | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook