Политиката на Nike в тениса: Не получаваш пари, ако си извън топ 20

от в 17:09 на 08.01.2023
Мирела Николова

Спортният бранд Nike от десетилетия насам се грижи за облеклото на много от най-големите звезди в световния тенис, но през настоящия сезон се оказва, че американската компания е решила да прекрати договора си с редица топ състезатели както при жените, така и при мъжете, сред които са световният №8 Андрей Рубльов, Слоун Стивънс, Дона Векич, Марта Костюк и Маркета Вондрушова. Някои от тях обаче вече сключиха нови рекламни договори, докато Рубльов основа свой собствен бранд - Rublo.

В материал, публикуван от Tennis.com, се разкрива още, че според политиката на Nike възнагражденията на играчите са в зависимост от техните постижения и класиране. Посочва се, че може да има значителни намаления в заплащането, в случай че резултатите на конкретния тенисист не отговарят на предварителните очаквания и изисквания към него, отнасящи се до класиране в световната ранглиста и участие в големи турнири.

Тенис агент дори разкрива, че "ако видите тенисист извън топ 20 да носи Nike, то можете да бъдете сигурни, че той не получава никакви пари". Подобно твърдение все пак поражда известни съмнения, имайки предвид как звезди като Григор Димитров и Ник Кирьос от дълги години са лица на Nike, но за немалки периоди от това време не са били част от най-добрите 20 в света.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Политиката на Nike в тениса: Не получаваш пари, ако си извън топ 20 Мирела Николова
Теми:  
atp | nike | wta | андрей рубльов | любопитно | слоун стивънс

Коментари





Следвайте ни в Facebook