Положителен тест за COVID-19 спря шампион от Уимбълдън да участва в турнира

от в 14:19 на 27.06.2021
Диана Андреева

Фредрик Нилсън бе принуден да се оттегли от тазгодишното издание на Уимбълдън 2021. Причината е, че треньорът на датчанина е дал положителна проба на тест за COVID-19 и целият щаб на Нилсън ще бъде поставен в двуседмична изолация, а медицински екип ще следи състоянието им. За неприятната новина съобщи самият Фредрик в своя Twitter акаунт, а ето какво точно написа той:

"Неописуемо разочарован съм, че няма да се включа в предстоящия Уимбълдън, но спазвам правилата и трябва да приема, че следващите десет дни трябва да прекарам в изолация.", завърши Нилсън. 

Нилсън е бивш номер 17 в световната ранглиста при двойките, а в кариерата си има общо три заглавия на ниво ATP, включително и на Уимбълдън 2012. През 2013 Нилсън си партнира и с първата ракета на страната ни Григор Димитров по време на Мастърса в Маями, а двойката се сработи отлично и достигна до 1/2-финалната фаза. 

Макар и разпространението на COVID-19 по света постепенно да намалява, състезателите в Тура продължават да бъдат подложени на многократни тестове за вируса и да бъдат ограничавани социалните им дейности и контакти. За част от играчите тези мерки са неприятни и им "действат потискащо", ала по този начин е максимално намален рискът да се заразят с вируса. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Положителен тест за COVID-19 спря шампион от Уимбълдън да участва в турнира Диана Андреева
Теми:  
уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook