Положителни знаци преди завръщането: Надал разгроми Рубльов в последното си занимание (видео)

от в 12:34 на 15.04.2024
Елеонора Александрова

2024-та започна със смесени чувства за Рафаел Надал, който се завърна на състезателно ниво след близо година отсъствие, стигайки до четвъртфиналите в Бризбейн. Веднага след това обаче той бе принуден да се откаже от предстоящите турнири, като контузиите отново започнаха да измъчват легендарния испанец.

Въпреки опитите си за завръщане още от Индиън Уелс, когато испанецът дори бе в основната схема, то физическите проблемите в тялото надделяха над желанието му да прекара повече часове в игра срещу най-добрите в Тура.

Впоследствие Рафа бе силно мотивиран да се завърне за сезона на червени кортове и макар да се оттегли от Мастърса в Монте Карло, където е рекордьор по спечелени титли, то именно през изминалата седмица започна с по-интензивни тренировки, които дават положителни сигнали за формата му, въпреки неприятната ситуация, в която се намира.

По ирония на съдбата завръщането на Матадора се очаква да е не само на любимата си настилка, донесла огромна част от успехите му, но и на родна земя. В Барселона "Краля на клея" даде положителни знаци за физическото си състояние, като там утре се очаква да се изправи срещу италианеца, намиращ се във възходяща форма през последните няколко месеца Флавио Коболи.

Напомняме ви, че според източници преди няколко дни 22-кратният "мейджър" носител е загубил на тренировка от тенисист, който е извън топ 200 и сам няма надежди да спечели турнира. Вчера обаче 14-кратният шампион на Ролан Гарос проведе нова тренировка, която този път беше с Андрей Рубльов, който е втори в схемата в испанския град и този път е показал значително подобрение във физическото си състояние, побеждавайки представителя на топ 10 в едносетовото занимание с 6:1, а дали тази форма ще бъде пренесена и в самите мачове, предстои да разберем още тази седмица!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Положителни знаци преди завръщането: Надал разгроми Рубльов в последното си занимание (видео) Елеонора Александрова
Теми:  
atp | андрей рубльов | барселона | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook