Полша изненада Австрия след два обрата; Хуркач с успех на Тийм

от в 08:29 на 08.01.2020
В


Качпер Зук стана най-ниско класираният играч на сингъл, който спечели мач на ATP Cup, тъй като световният №448 се справи с показалия силна игра до момента Денис Новак след 5:7 7:6(3) 6:3, за да даде на Полша преднина с 1:0 в сблъсъка с Австрия.



В хода на срещата двамата, въпреки сериозната разлика в ранкинга, бяха силно равностойни, а видимо мотивираният Зук успяваше да се справи с мощните удари на Новак от дъното и изчаквайки грешка на опонента си, успя да надделее в първия сблъсък между двете страни.

"Това е добро преживяване, защото преди всичко имах шанс да играя за страната си. Спечелих. Помогнах на моя отбор да достигне победата днес срещу Австрия. Така че наистина се радвам, че спечелих своя мач", каза Зук , "Това е [моят] първи мач срещу толкова високо класиран играч на ATP. Така че за мен това означава страшно много и се надявам да имам повече шансове да играя срещу такива момчета."

В срещата на първите ракети, Хуберт Хуркач изненада световния №4 Доминик Тийм след 3:6 6:4 7:6(5) и извоюва първата победа на Полша в първото издание на ATP Cup.



Австрия се вкопчи в надеждата си да спечели група E и да премине към финалната осмица, но с победата на Хуркач, той гарантира, че победителят от сблъсъка тази вечер в Сидни между Аржентина и Хърватия ще оглави групата и ще се добере до 1/4-финалите.

В Сидни пък Хуркач записа три феноменални успеха, като освен срещу №4 в света, той надделя над Диего Шварцман и Борна Чорич в предишните се срещи, а така и даде сериозна заявка за сезон 2020.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Полша изненада Австрия след два обрата; Хуркач с успех на Тийм В

Коментари





Следвайте ни в Facebook