Полуфиналите в Дубай са ясни! Халеп и Плишкова са аут

от в 22:40 на 21.02.2019
В
   Полуфиналите на турнира са:

1. Елина Свитолина : Белинда Бенчич

2. Су-Лей Хсие : Петра Квитова

Страшно интересен ден на турнира в Дубай! Част от топ поставените напуснаха турнира!

Каролина Плишкова отпадна след 6:4 1:6 7:5 за 2 часа игра от Су-Лей Хсие. Състезателката от Китайско Тайпе показа, че има място при топ тенисистките в света. По време на срещата чехкинята изпусна голям брой възможности за брейкове, а за целия мач тя реализира едва 4 пробива. Най-интересното обаче беше в третия сет. Там Плишкова водеше със 4:0, а после и дори с 5:1, а тя и два пъти беше на едва две точки от това да затвори мача, но Хсие не се отказваше и показа сериозни нерви, за да се завърне в мача, а така взимайки и шест поредни гейма изхвърли 5тата в световната ранглиста.



Все пак следващия кръг на надпреварата не остана без чешко присъствие. Петра Квитова успя да надделее над Виктория Кузмова след категоричното 6:4 6:0. В първата част двете си размениха брейкове в раните етапи на мача, а пробив на нула при 5:4 за 4тата в света и даде аванс. Вторият сет вече Квитова нямаше никакви трудности, а след трудно взето свое първо подаване тя с лекота спечели всички останали гейма до края на срещата и така с геврек и затвори мача в своя полза.



Сензацията обаче дойде в 3тия мач на корта в Дубай. Там 45тата в света швейцарка Белинда Бенчич надделя над Халеп след обрат - 4:6 6:4 6:2. Първата част започна и завърши с пробиви, но с различен знак. Бенчич реализира ранен брейк, който Хелеп съумя да върне при 2:1. Румънката взе и подаването на съперничката си при 4:3, а после повтаряйки това и още веднъж, след като загуби своето подаване, тя съумя да поведе с 1:0 след измъчено 6:4.



Втората част започна с размяна на брейкове, а такъв на Белинда имаше и при 4:4, който реши и сета в нейна полза. Така се стигна до решаваща част, където важна роля изигра първото подаване на Халеп. Там тя се завърна от 0:40, а след като изпусна три възможности да прати гейма в своята сметка, тя допусна той да отиде при швейцарката, която не само че си взе следващия сервис гейм, а и реализира нов брейк за 3:0. Симона все пак върна единия пробив за 3:1, но в крайна сметка не се справи с втория, докато бе и пробита за 5:2, като така и даде на Бенчич възможност да сервира за мача. Справяйки се с това Белинда успя да запише и втора победа над тенисистка от топ 10 и изхвърли Халеп от надпреварата.



Последният мач на корта днес беше между Суарес Наваро и Елина Свитолина, а тяхната среща продължи едва 1 час и 18 минути, като украинката надделя с 6:2 6:3. През първата част двете се движиха равностойно до 2:2, но дълъг и измъчен брейк за 4:2 реши изхода от сета, защото след него испанката трудно оказа каквато и да е съпротива на Свитолина. През втория сет Наваро поведе с 2:0, но допусна Елина да се завърне или поне за малко, защото при 2:2 испанката отново поведе с брейк. Но това беше и последният гейм на Суарес за мача, а губейки и следващите четири тя отстъпи с 6:3, а така и напусна турнира в Дубай.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Полуфиналите в Дубай са ясни! Халеп и Плишкова са аут В

Коментари





Следвайте ни в Facebook