Полуфиналите в Хобарт са ясни - Уотсън очаква Рибакина, Кудерметова ще срещне Шуай

от в 21:06 на 16.01.2020
Диана Андреева

Полуфиналите в Хобарт ще се състоят без 17-тата в света Елизе Мертенс, която бе победена по невероятен начин от шампионката от 2015 г. Хедър Уотсън. Мачът продължи повече от три часа и половина, а крайният резултат е 6:7(5) 6:4 7:5 в полза на великобританката.



Уотсън, която достигна до основната схема след победи в квалификационните кръгове, отстъпи началния сет с 6:7 и изоставаше с 2:4 във втория, преди да спечели четири последователни гейма, за да вкара мача в решителна трета част. Световната № 101 срещна много трудности, но в крайна сметка затвори финалния сет със 7:5 в своя полза. Така Хедър записа дебютната си победа над Мертенс и се класира напред в турнира, където й предстои двубой с Елена Рибакина.


Третата поставена Елена Рибакина надделя над 22-годишната австралийка, играеща с "уайлдкард", Лизет Кабрера в друга оспорвана битка. Благодарение на победата си с 6:7(4) 7:6(2) 7:5, казахстанката си осигури среща с Уотсън в полуфинала на надпреварата.



И двете тенисистки пласираха агресивни удари, като през голяма част от времето бекхендът на Кабрера съумяваше да се справи с форхенда на казахстанката, който е основното оръжие в играта на Рибакина. Световната №30, която достигна финала в Шънджън по-рано този месец, загуби първия сет в тайбрек, но впоследствие, след още един дълъг гейм изравни резултата. В крайна сметка 20-годишната Елена спечели решаващия трети сет и така си осигури поне още един мач в надпреварата. 


Четвъртата поставена Джан Шуай продължи напред в Хобарт, елиминирайки Лорън Дейвис в откриващия сингъл мач за деня. Китайката извоюва победа след категоричното 6:1 6:4 за малко по-малко от час и половина на корта. Шампионката от 2014 г. Гарбине Мугуруса се оттегли от четвъртфиналния си мач поради вирусно заболяване и така нейната противничка Вероника Кудерметова служебно премина напред, където ще се изправи срещу Джан.



Надпреварата Хобарт Интернешънъл гордо подкрепя кампанията #Aces4BushfireRelief това лято, дарявайки по 100 долара за всеки ас по време на турнира, както направиха и организаторите на ATP Cup. През днешния ден бяха реализирани 17 директни точки от начален удар, като общият им брой за събитието досега е 221, което означава, че са събрани 22 100 долара за каузата. В помощ на пожарите се включиха много тенис звезди, като Ник Кирьос, Алекс де Минор, Новак Джокович, Джон Милмън, Рафаел Надал, Роджър Федерер и други.  


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Полуфиналите в Хобарт са ясни - Уотсън очаква Рибакина, Кудерметова ще срещне Шуай Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook