"Помислих си, че съм забравил как се брои": Вавринка с първи думи след скандала в Шанхай

от в 12:42 на 16.10.2024
Елеонора Александрова

Стан Вавринка изигра един от най-силните си мачове през последните месеци и имаше всички шансове да отстрани младия италиански талант Флавио Коболи във втория кръг на Мастърса Шанхай, но развръзката на срещата беше помрачена от огромна грешка на главния съдия Карлос Бернардеш.

Грешката се случва във втория гейм на решителния сет, след като ветеранът тъкмо беше спечелил откриващата точка за 15:0 в своя полза. Следващото разиграване завърши в полза на Коболи, а изглежда главният съдия мислеше за нещо съвсем различно отвъд корта, защото обяви резултат от 0:30, а младокът се възползва от този неочакван подарък, за да осъществи единствения пробив в мача, който му донесе крайната победа.

Любопитното е, че Вавринка и хората от неговия щаб изобщо не можаха да усетят грешката на бразилския арбитър, а Коболи също не реагира по никакъв начин на неправдата и срещата завърши без скандалната ситуация да бъде тема на дискусии.

Вчера 3-кратният шампион от Шлема за пръв път говори за случилото се в китайския мегаполис, което се случи пред шведската телевизия Tennisportalen TV, а швейцарецът се върна с усмивка към тези събития и по никакъв начин не таеше лоши чувства към Бернардеш.

"Подобно нещо може да се случи на всеки и не се сърдя. Честно казано още тогава си помислих как не е трябвало да губя този гейм и знаех, че всъщност точките са 40:40, но никой не каза нищо и си помислих, че явно съм забравил как да броя от цялата тази умора, напрежение и нерви, които изпитах по време на мача." - призна с усмивка на лицето Вавринка.

Източник: gotennis.ru


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Помислих си, че съм забравил как се брои": Вавринка с първи думи след скандала в Шанхай Елеонора Александрова
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook