"Понякога говори твърде много и е трудно": Медведев разкри как върви работата му с Жил Симон

от в 07:55 на 09.04.2024
Калоян Соколов

Жил Симон може да не беше сред най-талантливите или физически надарени играчи в света, но притежаваше невероятно висок тенис интелект, който му помогна да бъде дълги години сред 10-те най-добри в ранглистата на ATP. Французинът прекрати своята кариера в края на 2022-ра година, но от началото на този сезон е отново част от живота в Тура, след като Даниил Медведев призна, че именно бившият тенисист е изготвял тактиките му на Аустрелиън Оупън.

Симон през тази седмица е в Монте Карло, където двамата с Жил Сервара ще се опитат да направят същинско чудо, а именно да накарат своя възпитаник да мрази клея по-малко от обикновено и да има едно успешно начало на сезона на червени кортове. Самият бивш номер едно говори за новия човек в своя щаб на последната си пресконференция и разкри, че двамата имат известни различия в начина си на комуникиране, което усложнява нещата:

"Засега работният ни процес протича изключително интересно. Симон е много по-различен от всички останали членове на екипа ми и придава нова гледна точка за нещата. Той обаче понякога говори твърде много и се опитва да обясни всяко едно нещо. Неслучайно в съблекалнята го наричаха "Професора", когато все още се състезаваше. Аз съм човек, който предпочита малко по-точни указания, защото иначе става каша в главата ми и се смесват твърде много игрови планове, а това не може да се допусне в тениса. Точно тази е причината на него да му е трудно с мен, както и обратното, но предполагам, че ще се срещнем по средата. Симон казва наистина много интересни неща за тениса ми и се опитва да добавя нови неща към него, обсъждайки ги с другия Жил. Всичко върви добре и се надявам скоро да има положителен резултат от съвместната ни работа - разказа носителят на трофея от US Open 2021.

 Източник: GoTennis.Ru

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Понякога говори твърде много и е трудно": Медведев разкри как върви работата му с Жил Симон Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | жил симон | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook