Попирин е първият тенисист, отказал участие от US Open

от в 15:26 на 08.07.2020
Димитър Беловски

Изгряващата австралийска тенис звезда Алексей Попирин е първият тенисист, който отказа участие от US Open.

Основният довод, с който Попирин отказва участие от надпреварата е „големият риск“ от зараза.

„Никога през годината не съм искал да играя на US Open. Мисля, че имайки предвид ситуацията в момента в САЩ, е много трудно да отидеш да играеш на US Open. Мисля, че е голям риск за всеки да отиде и да играе там“, каза световният №105.

„От хората, с които съм говорил някои се страхуват от вируса, а други – не. Някои си мислят, че е просто измислица. Ще изчакаме и ще видим колко играчи ще играят“, каза Попирин.

Повечето тенисисти, подобно на Попирин не знаят дали ще участват в надпреварата. Причината е, че има много случаи на коронавирус в страната и обстановката все повече се влошава.

Друг проблем за тенисистите е, че провеждането на US Open (31 август – 13 септември) е само две седмици преди друг турнир от Големия Шлем – Ролан Гарос (27 септември – 11 октомври).

Пер също наскоро назова още един проблем с участието, относно US Open. Французинът каза, че ако трябва да се спазва карантина след участие в САЩ, то това ще означава, че тенисистите ще трябва да пропуснат турнирите на клей в Европа – Мадрид и Рим.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Попирин е първият тенисист, отказал участие от US Open Димитър Беловски
Теми:  
us open | алексей попирин

Коментари





Следвайте ни в Facebook