Попирин не даде нито сет на Синер и го отстрани от турнира

от в 18:29 на 05.05.2021
Диана Андреева

Алексей Попирин за пореден път доказа, че е способен да показва тенис на най-високо ниво и да побеждава по-високо ранкирани тенисисти. Днес "жертва" на талантливия австралиец стана друг обещаващ представител на следващото поколение, а именно Яник Синер. 14-ият поставен отстъпи в последователни сетове - 7:6(5) 6:2 в един слабо изигран двубой, изпълнен с пасивна игра и непредизвикани грешки. 

Синер бе далеч от най-добрата си игра. Напрегнат още от първите минути на срещата, Яник често прибързваше с отигрванията си от дъното на корта. Италианецът използваше добре началния си удар, но липсага на агресивност и мотивация бяха причината след малко повече от 90 минути Синер да напусна надпреварата още във втори кръг и по този начин да остане на крачка от сблъсък с Краля на клея Рафаел Надал в 1/8-финалната фаза. 

Тръгнал от квалификациите, Попирин реализира четвърти пореден успех в испанския град. Условията на Mutua Madrid Open видимо допадат на световния номер 76, който без да се поддава на емоциите, успя да се справи с младия си съпелник и по този начин записа първа победа над топ 20 тенисист в своята кариера. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Попирин не даде нито сет на Синер и го отстрани от турнира Диана Андреева
Теми:  
алексей попирин | синер | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook