Попирин осъществи феноменален обрат, за да спечели първата си ATP титла

от в 12:35 на 28.02.2021
Петър Томов

21-годишният Алексей Попирин спечели първа титла на ниво ATP след като триумфира с 4:6 6:0 6:2 над 4-тия поставен в схемата Александър Бублик във финала на турнира в Сингапур. Австралиецът започна плахо срещата, но с напредването на мача той се възползваше все повече от неточностите в играта на противника си и ознаменува с трофей силните си изяви в надпреварата. 

Първият сет беше най-равностоен и двамата си взимаха подаванията безпроблемно до 6-тия гейм. В него, 46-тия в света Бублик достигна до първия си брейкбол, който бе успешно реализиран и без никакви затруднения казахстанецът запази преднината си до края на сета, за да затвори частта.

До края на срещата Бублик не достигна до повече възможности за пробив, а от своя страна Попирин намери своя ритъм и игра най-добрия си тенис през тази седмица. Австралиецът не загуби нито една точка на свой сервис в частта и успя да спечели всеки един сервис гейм на казахстанеца, за да запише "геврек" и да изравни сетовете.

В третия сет Бублик имаше затруднения с началния удар, допускайки 4 двойни грешки в частта. Попирин се възползва максимално от проблемите на противника си и реализира пробив в 6-тия гейм, за да поведе с 4:2. Бублик успя да спре серията от 23 поредни точки, които австралиеца имаше на свое подаване, но това не беше достатъчно, за да се върне в мача и с още един пробив, дошъл след двойна грешка на казахстанеца, Попирин се поздрави с първата си титла на ниво ATP. За Бублик това бе втори финал през сезона, общо четвърти в кариерата му, но до момента още няма титла на сметката си. 

След най-успешната седмица в кариерата си, Алексей Попирин ще подобри върховото си постижение в ранглистата, изкачвайки се до 82-ро място, докато Александър Бублик също ще запише малък скок, напредвайки с 3 места до №43 при обновяването ѝ следващата седмица. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Попирин осъществи феноменален обрат, за да спечели първата си ATP титла Петър Томов
Теми:  
александър бублик | алексей попирин | сингапур

Коментари





Следвайте ни в Facebook