Попирин: Титлата в Монреал е много по-значима от успеха над Джокович; играл съм и по-добре

от в 08:21 на 31.08.2024
Калоян Соколов

Алексей Попирин постигна най-голямата победа в своята кариера. Австралиецът само допреди месец беше извън топ 60 на света, но направи мечтан рейд до титлата на Мастърса в Монреал, а очевидно това изобщо не е било плод на случайност или еднократно негово избухване. Тази нощ световният номер 28 елиминира действащия шампион Новак Джокович, за да достигне до дебютния си осминафинал в Шлема и не можа да скрие своите емоции в последвалите си медийни изяви.

"Третият път очевидно е на късмет. Имахме тежки битки на Аустрелиън Оупън и на Уимбълдън, в които имах своите шансове, но не се възползвах от тях. Този мач беше малко по-различен и го знаех предварително. Успях да се възползвам от своите възможности и да покаже страхотен тенис. Чувството е невероятно, защото сигурно съм бил около 15 пъти в третия кръг на турнир от Големия шлем, но никога не го бях преминавал. Изключително е, че най-после успях да достигна до 1/8-финалите, побеждавайки най-великия в историята на тениса.

Честно казано съм се чувствал много по-добре на корта, отколкото днес. Да спечеля титлата в Монреал за мен беше много по-голямо и трудно постижение, отколкото да победя Джокович. Предишните ни мачове ми дадоха увереността, че днес мога да спечеля срещу него.

Знам колко много пъти се е завръщал от 0:2 сета и не исках да бъда един от тези играчи, срещу които го е правил. Определено съм играл много по-добър тенис, но все пак това е един от най-забележителните ми мачове, защото се справих психологически по впечатляващ начин" - сподели австралиецът след края на срещата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Попирин: Титлата в Монреал е много по-значима от успеха над Джокович; играл съм и по-добре Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | алексей попирин | интервюта | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook