Пореден допинг скандал в тениса: Извадиха за 18 месеца една от новите звезди на САЩ

от в 14:35 на 25.10.2023
Калоян Соколов

Дженсън Бруксби получи 18-месечна забрана за участия в надпревари от ATP Тура. Причината е, че бившият номер 33 e пропуснал три допинг теста умишлено. Бруксби не е играл от тазгодишния Аустрелиън Оупън насам, като първоначално причината беше контузия в китката, но впоследствие се разбра, че Международната комисия по интегритет в тениса води разследване срещу него.

Наказанието е влязло в сила на 5 юли и ще изтече през януари 2025-та, което означава, че 22-годишният тенисист със сигурност ще пропусне целия следващ сезон. Американецът вече даде официално изявление в социалните медии, като признава вината си за първите два пропуснати теста, но отказва да поеме отговорност за третото си провинение.

Според Бруксби, то той е бил в хотелската си стая през целия въпросен ден, но е бил потърсен едва 4 минути преди края на периода за тестване. Все пак американецът няма намерение да окачва ракетата, както стори наскоро Микаел Имер, след като получи абсолютно идентично наказание при същите обстоятелства и изрази надежда, че ще се завърне най-скоро, защото вече е подал жалба в Спортния арбитражен съд и напълно отрече някога да е ползвал забранени субстанции.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Пореден допинг скандал в тениса: Извадиха за 18 месеца една от новите звезди на САЩ Калоян Соколов
Теми:  
atp | дженсън бруксби | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook