Пореден обрат: Рубльов пречупи Хуркач в решителен тайбрек и е финалист в Дубай!

от в 18:00 на 25.02.2022
Диана Андреева

Андрей Рубльов се поздрави с осми пореден успех през днешния ден, за да намери място в заключителния етап на АТП 500 турнира в Дубай. Руснакът удължи победната си серия преди броени минути, след като спечели един повече от оспорван мач с Хуберт Хуркач, завършил близо два часа и половина след началото при резултат 3:6 7:5 7:6(5) в полза на шампиона от Марсилия. 

Сблъсъкът не стартира по желания начин за световния №7, който бе бледа сянка на себе си в дебютните минути и допусна няколко неточности, придружени от двойна грешка, за да инкасира пробив още в откриващото си подаване. С напредване на времето Рубльов успя да намери ритъма си на игра, но полякът беше непоколебим от сервис линията и до рибрейк така и не се стигна,  а по-нискоранкираният играч откри сметката си в сетовете. 

В началото на втората част руснакът показа, че си е взел поука от събитията в предходния сет и бе изключително убедителен при своите подавания. Ударите на втория поставен прелитаха с огромна скорост над мрежата, но 11-ият в света нито за момент не се поколеба и успяваше да удържи на натиска от страна на своя противник, което запази равенството до 5:5. 

Отличен до момента на сервис, Хуркач имаше зад гърба си общо 18 аса преди началото на катастрофалния за него дванадесети гейм. Там той не съумя да направи последната крачка към тайбрека, допускайки да бъде пробит за 5:7, а с това двубоят навлезе в решаваща трета част. 

Там световният №7 отново стартира на високи обороти и още в началните минути се сдоби с четири брейкбола, които обаче бяха отразени от Хуркач след изключително смела игра от негова страна. Проблемите за Рубльов обаче не бяха останали в миналото и съвсем скоро той отново беше поставен под напрежение на собствен сервис, само че този път той спаси сервиса си и запази паритета в резултата за 2:2. 

Последваха спокойни минути на централния корт в Дубай, преди частта да навлезе в своите решаващи минути. Руснакът беше този, който изглеждаше по-уверен във възможностите си и нанасяше мощни форхенди от всяка една точка на полето си, но неговият опонент също показваше високо ниво и се стигна до закономерен дълъг 13-ти гейм.

В него продължителните размени от дъното на корта отново преобладаваха, като Хуркач залагаше предимно на по-защитна игра, докато неговият съперник атакуваше във всяка една възможност. Агресивният стил на игра от страна на Рубльов се оказа и ключа към успеха за руснака, който успя да се пребори с поляка и заслужено ще спори за титлата в Дубай през утрешния ден.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пореден обрат: Рубльов пречупи Хуркач в решителен тайбрек и е финалист в Дубай! Диана Андреева
Теми:  
atp | андрей рубльов | атп дубай | Обзори | тенис турнир в дубай | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook