Пореден поставен е аут! Поспишил не остави шансове на Щруф!

от в 20:43 на 10.11.2020
Диана Андреева

Васек Поспишил продължава с убедителното си представяне в София! За разлика от своя сънародник Денис Шаповалов, Поспишил бе много уверен на корта и така след 6:3 6:4 се справи със световния номер 36 Ян-Ленард Щруф. В следващия си двубой в столицата ни канадецът ще се изправи срещу победителя измежду Джон Милман и Жил Симон, които ще открият програмата на петия ден от Sofia Open утре.

Още от началото, Щруф имаше проблеми по време на сервис геймовете си - въпреки ръста си, германецът трудно затрудняваше своя опонент на ретур. От дъното на корта световният номер 36 бе много агресивен, но не успяваше да смогне на темпото на Поспишил, с което губеше по-дългите разигравания.

Канадецът от своя страна бе почти безгрешен. С много остри удари от основна линия и разнообразни отигравания, Васек се нуждаеше от близо 90 минути, за да може да се класира сред последните осем в надпреварата.

Въпреки резултатът, двубоят бе доста оспорван. Още от начало двамата започнаха да си разменят много силни сервиси. В по-дългите разигравания Поспишил бе по стабилен, което му помогна да достигне до пробив в четвъртия гейм, който се оказа и решителен за изхода на частта.

През втория сет Щруф излизаше повече на мрежата, което сякаш бе добро оръжие срещу опонента му, ала германецът допусна няколко грешки, които се оказаха и ключови за края на мача. Изоставайки с пробив още от началото, световният номер 36 така и не успя да изравни в резултата и така предаде двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пореден поставен е аут! Поспишил не остави шансове на Щруф! Диана Андреева
Теми:  
вашек поспишил | софия | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook