Пореден разгром: Швьонтек не спира да раздава сетове на нула и крачи уверено напред в Рим

от в 15:43 на 14.05.2023
Мартин Петков

Ига Швьонтек стартира по изключително впечатляващ начин защитата на титлата си на WTA 1000 надпреварата в Рим, след като "върза два геврека" на бившата финалистка от Ролан Гарос - Анастасия Павлюченкова, подчинявайки я без загубен гейм. През днешния ден полякинята излезе на корта във Вечния град за сблъсъка си от третия кръг на турнира срещу ветеранката Леся Цуренко, като напълно според очакванията нямаше затруднения срещу непоставената тенисистка, за да я надиграе след малко над час на корта - 6:2 6:0. По този начин световната номер едно записа своя 13-и пореден успех в италианската столица и следващото изпитание пред нея по пътя ѝ към хеттрик от трофеи в Рим се явява да бъде победителката измежду Людмила Самсонова и Дона Векич.

Както стана тенденция в мачовете на полякинята при участието ѝ в Мадрид миналата седмица, то тя отново изпита колебания на старта на двубоя си и опитната Цуренко мигновено се откъсна напред в резултата с пробив, който затвърди. Това действие обаче се оказа последното позитивно нещо в хода на срещата за украинката, след като Швьонтек светкавично се мобилизира и наложи абсолютната си доминация във всеки един аспект, като лимитира шансовете пред ветеранката и посредством серия от шест поредни гейма на сметката си, се поздрави с успеха в откриващия сет.

В началото на втората част защитаващата шампионка онагледи разликата в класите между себе си и световната номер 68, като нито за секунда не отстъпи от педала на газта и на бърза ръка отмъкна подаването на противничката. Цуренко от своя страна пък видимо се предаде и дори сама не вярваше в собствените си шансове за нещо повече в сблъсъка, като дори не съумя да се разпише в резултата, при което серията на световната номер едно достигна 12 поредни спечелени гейма и тя "върза геврек" на украинката, за да подпечата триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пореден разгром: Швьонтек не спира да раздава сетове на нула и крачи уверено напред в Рим Мартин Петков
Теми:  
wta | ига швьонтек | леся цуренко | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook