Пореден урок по непримиримост: Възроден Мъри намери сили да пречупи и Зверев!

от в 21:59 на 22.02.2023
Калоян Соколов

Анди Мъри трябваше да премине през редица операции в последните години и лекарите бяха категорични, че бившият номер едно никога повече няма да може да играе професионален тенис. Британецът обаче не се обезкуражи от обстоятелството, че трябваше да се състезава с метална тазобедрена става и от началото на новия сезон изумява с физическата си издръжливост и борбен дух.

Мъри измъкна две невероятни петсетови драми на Аустрелиън Оупън, като осъществи фамозни обрати над Матео Беретини и Танаси Кокинакис, а през тази седмица в Доха ни предлага още от същото. Сър Анди отрази 3 мачбола на старта срещу Лоренцо Сонего, докато днес запази отличния си баланс в срещите си с Алекандър Зверев, побеждавайки го за трети път в общо 4-те мача помежду им - 7:6(5) 2:6 7:5. Така 35-годишният тенисист ще срещне Александър Мюлер в спор за място във финалната четворка на надпреварата в катарската столица.

Първият сет продължи маратанските 76 минути и Зверев на два пъти излизаше напред с пробив, но така и не можеше да развие своето предимство, което доведе до изиграването на тайбрек, а там Мъри беше далеч по-стабилен от опонента си, който сервираше много под обичайните си стандарти и заслужено британецът извоюва успеха в частта.

Вторият сет ни предложи напълно различна картина на корта, тъй като световният номер 16 започна да  диктува изцяло играта, докато трикратният шампион от Шлема стоеше прекалено пасивно в разиграванията и това позволи на актуалният олимпийски шампион да реализира цели два брейка, осигурявайки си изиграването на решителна част.

Там наглед отново инициативата беше на страната на четвъртия поставен, чиято канонада от асове оставяше без никакви шансове някогашния водач в световната ранглиста. Ветеранът обаче не спираше да се бори за всяка една точка, отразявайки две възможности за пробив и дочака своя момент, за да осъществи решителен брейк за 6:5 в своя полза, след което беше безупречен от сервис линията и можеше да отпразнува поредната си епична победа през 2023-та година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пореден урок по непримиримост: Възроден Мъри намери сили да пречупи и Зверев! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | анди мъри | доха | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook