Поредна изненада: Харис заби 36 аса и се изстреля към финалната седмица на US Open!

от в 23:15 на 06.09.2021
Владислав Риждов

Лойд Харис поднесе поредна изненада на Откритото първенство на САЩ, елиминирайки 22-я в схемата Райли Опелка с резултат (6)6:7 6:4 6:1 6:3 и продължава към четвъртфиналите, където го чака Александър Зверев.

Срещата започна с изравнени сили, като и двамата сравнително лесно печелеха подаванията си, с изключение на откриващото подаване на американеца. В самия край на откриващата част Харис успя да открадне подаването на Опелка и да си осигури възможност да сервира за сета, ала световният №24 моментално възстанови паритета, а в тайбрека отрази и сетбол, за да поведе в общия резултат. В началото на втората част и двамата имаха своите шансове за брейк, но не ги реализираха и равенството в резултата се запази. Впоследствие, отново в края на сета, Харис се възползва от слаб сервис гейм на американския гигант изравни резултата.

В третия сет безспорно южноафриканецът стоеше по-добре на корта от своя съперник. Харис в бързо темпо се добра до двоен пробив и аванс от 5:0, лишавайки частта от каквато и да е интрига, за да се доближи само на крачка от класирането напред. Световният номер 46 пренесе добрата си игра и в оказалата се последна за двубоя част. В нея Харис пречупи Опелка още в първия гейм и взе водачеството. От този момент нататък африканският състезател бе безупречен и доминираше във всяко едно естество над опонента си. Срещата бе финализирана от Харис в деветия гейм, след като отново открадна подаването на Опелка, поздравявайки се с успеха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредна изненада: Харис заби 36 аса и се изстреля към финалната седмица на US Open! Владислав Риждов
Теми:  
us open | лойд харис | открито първенство на сащ | райли опелка

Коментари





Следвайте ни в Facebook