Поредна изненада на US Open: Бивш номер 6 и 1/2-финалист в турнира отпадна още на старта

от в 07:27 на 29.08.2023
Калоян Соколов

Настоящият сезон се превръща в истински кошмар за Феликс Оже-Алиасим, който тази нощ регистрира третото си поредно поражение в Големия шлем. Канадецът се очакваше да бъде една от водещите фигури през годината, след като в края на 2022-ра записа 16 поредни победи и се изкачи до рекордната си 6-та позиция в ранглистата.

Оттогава насам обаче Оже-Алиасим постоянно има проблеми от здравословен характер и през последните три месеца записа само една победа, а проблемите с рамото изглежда изобщо не отшумяват. Днес 23-годишният състезател се сбогува още на старта с US Open, където преди две години достигна до полуфиналите.

15-ият поставен изглеждаше като бледа своя сянка и Макензи Макдоналд се възползва по най-добрия начин от проблемите на своя опонент, надделявайки с крайното - 7:6(5) 4:6 6:1 6:4. Така американецът взема втори много сериозен скалп в "мейджър" надпревара от началото на сезона, тъй като на Аустрелиън Оупън отстрани самия Рафаел Надал и си заслужи правото във втори кръг да премери сили с квалификанта Борна Гойо.

Началото на срещата беше много равностойно, но видимо фаворитът печелеше по-лесно своите подавания и контролираше хода на разиграванията. Логично именно канадецът пръв достигна до сетбол, само че местният представител издържа на напрежението и доведе нещата до тайбрек, където навакса мини пробив пасив пасив и скоро поведе в отделните сетове.

Бившият номер 6 веднага отговори на предизвикателството и имаше три поредни брейкбола на старта на втория сет, но отново не се възползва от възможностите си и продължаваше да не може да отмъкне съперниковото подаване. В крайна сметка, то логичното се случи и Оже-Алиасим реализира пробив на нула, който задържа до последно и заслужено изравни общия резултат.

Изведнъж играта на поставения състезател се срина изцяло и той допускаше грешки от напълно рутинни позиции. Макдоналд пък показваше характерната си стабилност от дъното на корта и просто се стремеше да удължава разиграванията, докато дочака поредната грешка от ракетата на своя съперник и му отпусна само един гейм за цялата трета част.

Световният номер 15 се опита да се завърне в мача и на няколко пъти беше много близо до това да реализира пробив в четвъртия сет, но продължаваше да губи всяко едно по-важно разиграване в двубоя и видимо страдаше от липса на увереност, което не е изненадващо с оглед на изявите му през последните седмици. Американецът беше на абсолютно противоположния полюс и изглеждаше изключително вдъхновен от подкрепата по трибуните, като след малко си осигури правото да сервира за спечелването на срещата и навакса пасив от 0:40, за да сътвори поредната изненада в откриващия ден на US Open.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Поредна изненада на US Open: Бивш номер 6 и 1/2-финалист в турнира отпадна още на старта Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | макензи макдоналд | Обзори | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook