Поредна изненада: Остапенко шокира Швьонтек и я елиминира от турнира в ИУ

от в 23:30 на 12.10.2021
Тея Кръстева

Световната номер 29 Йелена Остапенко победи една от фаворитките на публиката на тазгодишното издание на Мастърс турнира Индиън Уелс Ига Швьонтек с категоричното 6:4 6:3 за час и 33 минути игра. По този начин латвийката се класира за четвъртфиналите на турнира, където я очаква двубой срещу Шелби Роджърс или фурора на сезон 2021 - Лейла Фернандес.

В откриващата част ключови се оказаха пропуснатите брейк болове на Ига Швьонтек. Още в началото на двубоя 20-годишната полякиня имаше своите шансове, но не успя да ги материализира. В крайна сметка шампионката от Ролан Гарос 2020 поведе с пробив аванс за 4:3, само че отговорът на Остапенко бе светкавичен - мигновен рибрейк, отразен брейк пойнт и нов реализиран пробив, с което открадна първия сет под носа на световната номер 4.

Швьонтек набързо се отърси от разочарованието от загубената предходна част, осигурявайки си брейк предимство в началоот на втората част. Не след дълго обаче Йелена Остапенко отново съумя да възстанови паритета в геймовете - 3:3, а след това на свой ред да отмъкне подаването на своята опонентка, с което и да сложи край на сблъсъка в своя полза.

А в края на седмицата Ига Швьонтек ще загуби спечелените си точки от Ролан Гарос 2020, с което е много вероятно да напусне Топ 10 при дамите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредна изненада: Остапенко шокира Швьонтек и я елиминира от турнира в ИУ Тея Кръстева
Теми:  
wta | индиън уелс | йелена остапенко

Коментари





Следвайте ни в Facebook