Поредна изненада: Оже-Алиасим е аут от Sofia Open още във втори кръг

от в 19:52 на 11.11.2020
Петър Колев

Салваторе Карузо се класира за четвъртфиналите на турнира от категория ATP 250 в София след победа в последователни сетове над поставения под №2 Феликс Оже-Алиасим. Това бе първа среща между двамата тенисисти, като италианецът се наложи благодарение на по-постоянната си игра от дъното на корта. В следващия кръг на надпреварата Карузо ще се изправи срещу победителя от мача между Йонас Форейтек и Ришар Гаске

Срещата започна изключително равностойно, като двамата тенисисти не изпитваха затруднения в първите си сервис геймове. Пръв до възможност за пробив достигна канадецът, но Карузо показа хладнокръвие и измъкна подаването си в шестия гейм. Последва слабо гейм от сервис на световния №21, който допусна множество непредизвикани грешки, инкасирайки пробив за 3:4. До края на частта Оже-Алиасим не съумя да стори нещо значимо от ретур и така италианецът поведе в отделните части след 6:4.

Вторият сет започна позитивно за канадеца, който взимаше лесно своите подавания и дори достигна до пет брейк пойнта в четвъртия гейм, но не съумя да материализира нито една от тях и така Карузо достигна до равенство в геймовете - 2:2. Сякаш разочарован от пропуснатите възможности, поставеният под №2 изигра изключително слаб сервис гейм, в който италианецът се възползва максимално от колебливите подавания на своя противник и реализира първата си възможност за пробив в сета, повеждайки с 3:2. Оже-Алиасим изпита затруднения и в следващото си подаване, но показа хладнокръвие и запази разликата в сета само на един пробив - 3:4 за Карузо. До края на срещата световният №82 не позволи на съперника си да бъде конкурентен от ретур и след час и 40 минути игра на корта той затвори мача за крайното 6:4 6:4.

Отпадайки още във втория кръг на турнира, Оже-Алиасим не успява да добави точки за световната ранглиста, което означава, че той завършва сезона под №21 и няма как да изпревари най-добрия български тенисист Григор Димитров, който със сигурност завършва 2020 г. под номер 19.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредна изненада: Оже-Алиасим е аут от Sofia Open още във втори кръг Петър Колев
Теми:  
sofia open | салваторе карузо | софия | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook