Поредна сензация в ИУ: Тенисистка извън първите 400 отстрани представителка на топ 10

от в 00:50 на 13.03.2022
Владислав Риждов

Надпреварата в Индиън Уелс при дамите започна с редица изненадващи резултати, а те продължиха и през днешния ден. След като Арина Сабаленка и Наоми Осака се сбогуваха рано с турнира, това направи и световната номер 9 - Онс Жабер. Тунизийката, която достигна полуфиналите в последното изданиер днес бе елиминирана от намиращата се на 409-то място в подреждането Дария Савил.

Откриващият сет бе равностоен и изпълнен с множество обрати в резултата. Двете си размениха по един бърз брейк в средата, преди Жабер трудно да пречупи съпротивата на съперничката си, осигурявайки си правото да сервира за успех в частта. Това обаче не се случи, след като Савил моментално заличи пасива си, а в последвалите два гейма разочарова фаворитката в срещата, доближавайки се на свой ред до място в третия кръг.

По сходен начин се разви и втората част. Жабер обаче се добра до ранен аванс и с безгрешна игра успяваше да поддържа водачеството си, за да се стигне отново до момента, в който да сервира за спечелването на сета. Само че и този път поставената под номер 9 сама направи задачата си трудна и предаде началния си удар. Въпреки това обаче в последвалия тайбрек Жабер бе безкомпромисна към австралийката, за да може в крайна сметка да се разпише в резултата.

Най-добрата африканска състезателка изглеждаше, че има пълния контрол с началото на решителния сет, когато поведе с 2:0, но преднината ѝ бързо остана в миналото, след като Савил обърна до 4:2. Последва изравняване на геймовете, но бившата представителка на топ 20 разочарова Жабер в края, преди да си гарантира една от най-големите победи в последните години.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Поредна сензация в ИУ: Тенисистка извън първите 400 отстрани представителка на топ 10 Владислав Риждов
Теми:  
wta | дария савил | индиън уелс | онс жабер | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook