Поредна крачка напред: 19-годишият Нестеров премина първа квалификация в Тура!

от в 15:38 на 29.03.2022
Калоян Соколов

Пьотр Нестеров е сред най-талантливите млади български състезатели и закономерно получи повиквателна за националния отбор в началото на този месец, когато имаше шанса да запише дебют в Купа "Дейвис". Тийнейджърът се изправи срещу Даниел Вайехо, който тази година беше достигнал до полуфиналите на юношеския Аустрелиън Оупън, но нашето момче по никакъв начин не му отстъпи и остана на косъм от победоносен дебют, макар че изпитваше явен физически дискомфорт по време на срещата. Все пак поражението се оказа без значение, защото България вече си беше гарантирала крайната победа над Парагвай.

19-годишният играч пък показа, че напълно заслужава мястото си в селекцията на представителния тим и впоследствие триумфира с титлата на Държавното първенство в зала за мъже, което се проведе при много тежки условия, тъй като тенисистите бяха принудени да играят при почти минусови температури. Това не беше никак изненадващо с оглед на сериозния прогрес в развитието на младока и през тази седмица той направи нова крачка към реализиране на най-високото ниво.

Нестеров в момента се намира в египетския град Шарм ел-Шейх, където по традиция се провеждат множество надпревари от сериите "Фючърс". Българинът играе именно на една от тях и вече може да се похвали с първата си премината квалификация на професионално ниво! Родният ни представител записа три поредни успеха в пресявките, като днес преодоля съпротивата на гърка Александрос Скорилас (световен номер 1242) и така намери място в основната схема.

Tам на нашия сънародник му предстои сериозно изпитание, защото ще се изправи срещу петия поставен Марко Брунерото, а евентуална победа ще бъде достатъчна за спечелването на втора ATP точка в неговата кариера.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредна крачка напред: 19-годишият Нестеров премина първа квалификация в Тура! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | Обзори | пьотр нестеров | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook