Поредна наказателна акция на новата номер 1: Разгроми местна представителка

от в 07:05 на 28.03.2022
Мартин Петков

Ига Швьонтек в ранните часове на днешния ден излезе в последен мач по програма на корта в Маями, но специалното в случая е, че това беше нейният първи двубой, след като с победата си в предишния кръг на надпреварата си подпечата да оглави ранглистата от идния понеделник. Бившата шампионка от Ролан Гарос се изправи срещу местната представителка Мадисън Бренгъл в мач за място на осминафиналите. Срещата премина под наложената доминация от полякинята, която изигра пореден бляскав двубой в ,,Магичния град" по пътя към трета титла от WTA 1000 турнирите през годината, за да се поздрави с победата след 6:0 6:3, дошла за малко над час игра. В следващата фаза на надпреварата бъдещата световна номер едно ще срещне Кори Гоф.

Швьонтек стартира ударно двубоя с ранен пробив, който ѝ даде нужното предимство и се оказа началото на нещо голямо. Младата полякиня поддържаше изключително високо ниво в своите отигравания, като много добре варираше с ударите си, което се оказа предостатъчно, за да наложи доминацията си над американката от другата страна на мрежата и напълно заслужено след ,,геврек" записа откриващия сет на сметката си.

С началото на втората част Бренгъл изравни силите на корта, спря силната серия на съперничката си и изненадващо съумя да реализира пробив, с който излезе напред в резултата. Бъдещата номер едно моментално отговори подобаващо, като видимо покачи нивото си, което се оказа твърде висока топка за домакинската представителка, която не спечели повече гейм в оставащите минути до края на двубоя и напълно закономерно Швьонтек стигна до крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредна наказателна акция на новата номер 1: Разгроми местна представителка Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | ига швьонтек | мадисън бренгъл | маями | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook