Поредна сензация: Тиафо изнесе великолепен мач и сложи край на участието на Рубльов в Ню Йорк!

от в 09:20 на 04.09.2021
Диана Андреева

Франсис Тиафо се поздрави с великолепна победа и намери място във втората седмица на US Open. Уверен във възможностите си още от първите минути, представителят на домакините се наложи след почти четири астрономически часа игра - 4:6 6:3 7:6(6) 4:6 6:1. Това е едва третата петсетова победа за Тиафо в кариерата му, а тя му осигури сблъсък с друг представител на следващото поколение в мъжкия тенис - Феликс-Оже Алиасим.

Макар и двамата тенисисти вече да са утвърдили имената си в Тура, те не са се срещали никога преди в професионалната си кариера. Но при юношите имат помежду си един мач, който със сигурност все още си спомнят. Събитието се състои именно на US Open, ала през 2014 година. След наистина старохетн двубой, Тиафо преодолява перипетите и отново се поздравява с крайната победа - 6:1 5:7 6:4. 

Фаворит в мача, Рубльов започна уверено участието си в третия кръг на US Open 2021. Руснакът бе стабилен от дъното на корта, като избягваше да прибързва с отигрванията си и по-често разчиташе на грешки от страна на своя противник. Благодарение на ранен брейк, световният номер седем задавше темпото и без никакви колебания спечели откриващия сет. 

Втората част бе далеч по-интересна. Няколко маратонски гейма предоставиха на феновете възможност да наблюдават класен тенис, изпълнен с великолепни удари и недопустими грешки от страна и на двамата тенисисти. Тиафо пръв успя да реализира възможността си за пробив, а брейкът му дойде в най-подходящия възможен момент, защото след няколко добре изпълнени сервиса той затвърди преднината си и изпрате сета на своя сметка, надделявайки с 6:3 

Форхендът на Рубльов бе основното му оръжие в мача. Руснакът изпълняваше великолепни отигрвания от дъното на корта, а това бе и единственият начин да възспре набралия скорост Тиафо, който изпълняваше великолепни сервиси. Сетът отново бе изпълнен с множество обрати и напрегнати моменти, но този път частта се реши в тайбрек. Там двамата тенисисти сякаш размениха ролите си - Рубльов започна да допуска необясними грешки, докато Франсис "летеше" по корта и това в крайна сметка му донесе успех, за да може той да излезе напред с 2:1 в общия резултат. 

Последвалият сет наистина заслужаваше вниманието на публиката по трибуните, които независимо от късните часове на деня, не напуснаха корта, за да могат да продължат да подкрепят своя сънародник. В началните минути силите бяха изравнени, но Франсис отново показа, че винаги е готов да шокира опонента си и поведе с 4:2. За съжаление обаче на американските фенове, Тиафо не спечели нито гейм повече и така паритета в отделните части отново бе възвърнат.

След почивката Тиафо се завърна коренно променен. Франсис за първи път от началото на мача бе постоянен в представянето си, а безкомпромисните му отигрвания принудиха Рубльов да се чувства безсилен на корта. Подкрепян от хората по трибуните, американецът бе видимо по-енергичният състезател на корта и в крайна сметка след като загуби едва един гейм, той се поздрави с победата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредна сензация: Тиафо изнесе великолепен мач и сложи край на участието на Рубльов в Ню Йорк! Диана Андреева
Теми:  
us open | андрей рубльов | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook