Поредна сензация на тревата: Китайският номер 1 шокира Медведев на "бавния корт" в Хале

от в 18:50 на 19.06.2024
Елеонора Александрова

Съвсем наскоро Даниил Медведев сподели за забавянето на тревната настилка през последните години. Изглежда това се отразява негативно на играта му, тъй като днес в Хале той претърпя поражение от световния номер 42, Жижен Жанг. Китаецът надви бившия номер 1 с 6:3 2:6 7:6(5) и се класира за 1/4 финалите, където ще срещне Кристофър Юбанкс.

Срещата започна равностойно за двамата тенисисти, които безпроблемно печелеха сервис геймовете си. Първият по-интересен момент настъпи в четвъртия гейм. В този момент руснакът показа известни колебания, докато най-добрият китайски тенисист при мъжете играеше солидно и така му се отвориха два поредни брейкпойнта.

Въпреки изоставането си в гейма, Медведев показа характер и затрудни задачата на Жанг, ала това не бе достатъчно, за да спечели подаването си и по този начин аутсайдерът си осигури преднина. В следващите минути азиатецът използваше отлично своя сервис, като свое основно оръжие, което му помогна да запази преднината си до края на сета и по този начин да поведе в резултата.

Началото на втората част сериозно наподобяваше на това на първата, а бързите сервис геймове бяха налице. След 2:2 обаче играта на Жанг започваше да се разпада с всеки изминал момент. Това позволи на Медведев да атакува по най-добрия възможен начин и възползвайки се от слабостта на противника си да спечели четири гейма поред и да изравни резултата в сетовете.

Наказателната акция на бившия номер 1 продължаваше и в решителната част. Макар и световният номер 42 да имаше своите проблясъци, руснакът се намираше на гребена на вълната и реализира пробив още в откриващия гейм. Въпреки трудната ситуация, в която по-ниско ранкираният тенисист се намираше, Жанг не бе готов да се предаде и отвърна на пробива, след което успя да изравни резултата и да се завърне в играта.

Това се оказа и повратната точка в развитието на срещата, тъй като следваха минути на равностоен тенис между двамата играчи. След 2:2 нито един от тях нямаше възможност за пробив и по този начин се стигна до  решителен тайбрек. Дългият гейм започна ударно за бившия финалист, който спечели 4 от първите 5 точки. След това обаче играта му се влоши значително, а от това се възползва Жанг, който нямаше какво да губи и сътвори зрелищен обрат, за да запише своята първата победа над представител на топ 5 на трева, а Медведев унищожи ракетата си, докато отиваше към мрежата да поздрави своя съперник.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Поредна сензация на тревата: Китайският номер 1 шокира Медведев на "бавния корт" в Хале Елеонора Александрова
Теми:  
atp | даниил медведев | жижен жанг | Обзори | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook