Поредна сензация в ИУ: Гарин записа първа топ 10 победа на хард и изхвърли третия поставен

от в 22:11 на 12.03.2023
Мартин Петков

Каспър Рууд се представя крайно незадоволително от началото на новия сезон, след като допусна поредица от ранни поражения в турнирите, в които взе участие досега. През настоящата седмица на Мастърса в Индиън Уелс обаче норвежецът видимо подобри равнището си на корта и на старта на кампанията си се справи с Диего Шварцман, но днес не успя да надгради над постигнатото с нова победа в Калифорния и преклони глава срещу квалификанта и бивш представител на топ 20 Кристиан Гарин, който изигра един от най-добрите си мачове в последно време и надделя над двукратния финалист от Големия шлем за точно два астрономически часа игра - 6:4 7:6(2). С успеха си чилиецът се класира за фазата на топ 16 в пустинния град, където ще срещне един измежду 23-тия поставен Алехандро Давидович Фокина и актуалния олимпийски сребърен медалист Карен Хачанов.

До голяма степен в разрез с очакванията за двубоя, предвид успехите на Рууд на твърди кортове в САЩ през миналия сезон, още от първата точка световният номер 97 ръководеше случващото се на корта и наказваше всяка плитка топка на фаворита, превръщайки я в печелившо отиграване за себе си. Гарин безпроблемно успяваше да експлоатира колебливия сервис на скандинавеца и в крайна сметка оползотвори четвъртия си брейкбол за мача, с което се откъсна напред в резултата, като впоследствие спаси точка за рибрейк и получил нужната увереност в представянето си, записа откриващия сет срещу името си.

С настъпването на втората част статуквото по съотношение на силите остана непроменено и чилиецът изглеждаше все по-устремен към осъществяването на сензацията. Подемът в играта на квалификанта беше лесно забележим и той се възползва отлично от бавната настилка, за да продуцира множество уинъри, донесли му аванс от пробив на сметката. Впоследствие световният номер 97 достигна възможност дори да дублира предимството си, ала я пропиля с удар в мрежата и с това си действие върна надеждите на Рууд, който вдигна оборотите и светкавично навакса пасива си, като разполагаше с два брейкбола, за да обърне резултата, но до нещо повече не се стигна и ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В него напрежението оказа своето негативно влияние върху четвъртия в света, който инкасира минипробив още в първото разиграване и до края на срещата аутсайдерът беше непоколебим в действията си, слагайки точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредна сензация в ИУ: Гарин записа първа топ 10 победа на хард и изхвърли третия поставен Мартин Петков
Теми:  
atp | индиън уелс | каспър рууд | кристиан гарин

Коментари





Следвайте ни в Facebook