Поредна тенис лекция: Синер разгроми Мастърс финалист и оформи сблъсък с Руне!

от в 21:15 на 11.04.2024
Елеонора Александрова

Яник Синер постигна поредната важна победа за сезона, като с всеки изминал ден се утвърждава, като доминатор и на клея. След опустошаващата победа на италианеца над Себастиан Корда вчера, днес той сломи още един представител на топ 30 в лицето на Ян-Ленард Щруф. С резултат 6:4, 6:2 вторият в света се класира за 11-тия си Мастърс четвъртфинал, където ще срещне Холгер Руне, който победи първата ни ракета Григор Димитров в епика, продължила 3 часа и половина.

Двубоят започна рутинно за световния номер 2, който с мощни удари от началото до самия края на разиграванията демонстрира по-голямата си класа от тази на германеца и така още при 2:1 успя да поведе с пробив. Веднага след това настъпи лек срив в играта на италианеца, от което Щруф се възползва и още в в следващия гейм изравни резултата още в следващия гейм. Световният номер 25 продължаваше да играе смело и вдъхновено, а шампионът от Аустрелиън Оупън да показва най-високо ниво на игра във всички аспекти. Въпреки това, при 5:4 южнотиролецът показа по-здрави нерви от опонента си и отново реализира пробив, а в последния гейм бе безкомпромисен и така сетът отиде в сметката на фаворита с резултат 6:4.

Въпреки загубения сет, Щруф не изглеждаше готов да отстъпи на по-младия си опонент. Втората част ни предложи равностойно начало, с висококачествен тенис и от двете страни. След втория гейм обаче играта на германеца неочаквано се разпадна, а противникът му не показа милост от тази негова слабост и така пробивът стана факт. С всяка изминала минута играта на Синер ставаше все по-ефективна и по-завършена, което изстреля рекордьора по брой победи през 2024-та в друга орбита и така без да даде шанс на опонента си и изцяло доминирайки събитията, спечели и втория сет с 6:2, за да запише своята 24-та победа в последните с 25 мача.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Поредна тенис лекция: Синер разгроми Мастърс финалист и оформи сблъсък с Руне! Елеонора Александрова
Теми:  
монте карло | обзор | ян-ленард щруф | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook