Поредна възможност за реванш: Топ поставеният разделя Григор от сблъсъка за трофея в Чънгду

от в 17:01 на 24.09.2023
Калоян Соколов

Александър Зверев разделя Григор Димитров от финала на ATP 250 турнира в Чънгду. Топ поставеният имаше изключително тежък 1/4-финален сблъсък срещу Миомир Кецманович, като беше на само две точки от загубата, но в крайна сметка наложи волята си над сърбина и триумфира в едно същинско 3-часово тенис зрелище - 5:7 7:5 6:2. 

Така за четвърти път през годината ще наблюдаваме сблъсък между Зверев и Димитров, а досега олимпийският шампион от Токио е допуснал да загуби само един сет във всички тези мачове. Това обаче се случи на отминалия US Open, където ясно се видя, че Григор има всички тенис аргументи да се справи с германеца, само че физически проблем го лиши от възможността да се бори за успеха и сега ще има поредна възможност да вземе своя реванш.

Досега световният номер 10 има предимство от 6:1 в преките си мачове с нашия сънародник, но определено през тази седмица не впечатлява с представянето си в Чънгду и му се наложи да се връща от сет пасив и в двете си изиграни срещи в китайския град.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредна възможност за реванш: Топ поставеният разделя Григор от сблъсъка за трофея в Чънгду Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | бгтенис | григор димитров | следващ съперник | чънгду

Коментари





Следвайте ни в Facebook