Viva Italia: Джорджи спечели 12 от последните 13 гейма и изхвърли Сабаленка от РГ!

от в 17:17 на 28.05.2022
Мартин Петков

Камила Джорджи има ужасяващ клей сезон зад гърба, в който отпадна след едва един изигран мач на всички надпревари, в които взе участие. С идването на Ролан Гарос обаче италианката покачи значително нивото в представянето си, като записа две убедителни победи на старта и се класира за трети кръг, където я очакваше тежко препятствие през днешния ден в лицето на Арина Сабаленка, която се намира в подобна позиция.

Състезателката от ,,Ботуша" изигра един от най-добрите си двубои изобщо през годината, след като се завърна от сет пасив, осъществявайки невероятен обрат срещу една от фаворитките, за да се поздрави с победата след 4:6 6:1 6:0. Във фазата на осминафиналите за световната номер 30 предстои да срещне Дария Касаткина.

Италианката изпита сериозни трудности в дебютното си подаване за мача, което продължи близо десет минути, но съумя да покаже воля и отрази два брейкбола, за да запази сервиса си. Впоследствие Сабаленка продължи да диктува случващото се, като по отличен начин използваше бекхенда си, който ѝ се отплати с пробив в седмия гейм и помогна на седмата поставена да триумфира в откриващия сет.

Във втората част станахме свидетели на едно съвсем различно лице на корта от страна на световната номер 30, която демонстрира сериозна търпеливост в разиграванията и предизвика множество неточности в играта на белорускинята, поради което на бърза ръка поведе с два пробива аванс. Джорджи с всяка изминала точка трупаше допълнителна увереност и безпроблемно възстанови равенството в общия резултат.

Италианката продължи наказателната си акция в началото на решителния сет, като тотално обезличи именитата си съперничка и подобно на по-рано в мача си завоюва два брейка аванс. Джорджи неспирно развиваше играта си в положителна посока и варираше по страхотен начин в своите отигравания, за да реализира пореден пробив, с който ,,върза геврек" на Сабаленка и ще дебютира във втората седмица на Откритото първенство на Франция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Viva Italia: Джорджи спечели 12 от последните 13 гейма и изхвърли Сабаленка от РГ! Мартин Петков
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | камила джорджи | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook