Поредни изненади при дамите: Бивша номер 1 и олимпийската шампионка са аут

от в 18:45 на 27.05.2022
Калоян Соколов

Белинда Бенчич никога не се е славела с особено добри резултати на червени кортове, но през тази година значително подобри играта си на клей и неотдавна спечели големия турнир в Чарлстън. Олимпийската шампионка изглежда най-после готова да направи силен рейд на Ролан Гарос, където никога не беше преминавала третия кръг. Световната номер 14 оправда високите очаквания към себе си в началото на турнира и с лекота намери място на 1/16-финалите, а там я чакаше двубой с младата Лейла Фернандес.

Канадката достигна до финала на US Open през миналата година, ала също не можем да кажем, че се чувства особено комфортно върху землените кортове. Двете тенисистки проведоха сериозна битка през днешния ден, която премина през много обрати и в крайна сметка беше спечелена от тийнейджърката - 7:5 3:6 7:5. Така Фернандес намери място в четвъртия кръг на надпреварата, а там я очаква сблъсък с бившата полуфиналистка Аманда Анисимова.

19-годишната състезателка стартира отлично мача и не след дълго имаше преднина от двоен пробив. Постепенно обаче Бенчич заигра по добре познатия изключително агресивен начин, което ѝ помогна да заличи пасива си. 14-тата поставена дори си осигури възможност да сервира за успеха в отриващия сет, само че канадката спечели следващите три гейма и се доближи максимално до победата.

Впоследствие по-високоранкираната тенисистка пое контрол над събитията на корта и минаваше с лекота през подаванията си, докато двойните грешки тровеха представянето на нейната опонентка и закономерно се стигна до паритет в общия резултат. Решителната част отново започна с надмощие на швейцарката, само че тя отново не съумя да развие преднината си и борбената Фернандес сложи точка на спора в нейна полза.

Бенчич пък далеч не беше единствената отпаднала фаворитка този следобед. Анджелик Кербер напомни за най-добрите си дни, след като миналата седмица завоюва трофея в Страсбург. Изглежда този подвиг коства твърде много от физическия запас на ветеранката, защото тя днес често губеше сервис геймовете си на нула и беларуската Алиаксандра Саснович се възползва от меката играта на бившата номер едно, нанасяйки уинъри от всяка една позиция на корта.

Все пак германката за пореден път остави сърцето си на корта и видяхме редица от марковите ѝ форхенди в движение. Трикратната шампионка от Шлема отстъпваше сериозно по огнева мощ от основната линия, но Саснович трябваше даде всичко от себе си, за да преодолее коравата си съперничка с 6:3 7:6(5) и ще спори с Мартин Тревизан, която по подобие на Кербер се поздрави със спечелена титла само преди няколко дни.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредни изненади при дамите: Бивша номер 1 и олимпийската шампионка са аут Калоян Соколов
Теми:  
wta | алиаксандра саснович | Анджелик Кербер | белинда бенчич | лейла фернандес | Обзори | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook